Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Mam problem w swojej e36, auto jeździ raczej dobrze nie odczuwam jakichś problemów na wolnych czy wysokich obrotach.

W aucie zmieniałem wtryski lpg i stroiłem gaz, chciałem go wystroić na korekty i kupiłem interfejs Viaken i odpaliłem INPE,

Pierwsze pytanie to dwa błędy, jeden dotyczy chyba temperatury płynu chłodniczego ale raz mi delikatnie zagotowała bo korek chłodnicy był uszkodzony i płyn uciekał, po wymianie korka jest ok.

Natomiast drugi błąd jest odnośnie sondy lambda i tutaj pytanie co sprawdzić przed wymianą sondy żeby nie narobić zbędnych kosztów.

67913454-505198446918455-8018847999130075136-n.jpg

Trzeci błąd nie wiem od czego ale zniknął po skasowaniu, czy się pojawi z powrotem też nie wiem.

Najważniejszy problem teraz dla mnie to brak wskazać korekt STFT i LTFT, i nie wiem teraz o co chodzi czy to wina interfejsu czy czegoś innego, bo rozumiem żeby wystroić LPG powinienem się trzymać korekt chwilowych ? Też czy całkowity brak odczytu korekt nie jest spowodowany tym problemem 2 sondy ?

Przesyłam też film z krótkiego przejazdu z wlaczoną INPA:

https://www.youtube.com/watch?v=oTuVOfxTH3I

Za wszelką pomoc i podpowiedzi będę wdzięczny