Skocz do zawartości

Brak Ładowania I3 REX - czerwone diody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, dzisiaj okazało się po nocy ładowania że samochód nie został naładowany, po podłączeniu ładowarki po 3 sekundach diody świecą na czerwono. Wcześniej miałem raz czy dwa razy taki problem ale zamknąłem i otworzyłem samochód i pomogło. Dzisiaj już nic to nie dało. Wiecie co to może być, spotkaliście się z czymś takim, jest może jakiś reset komputera albo coś takiego. Samochód z 2014 z polskiego salonu przelatane około 30tyś km.
Opublikowano
  • Autor
Prośba o pilną pomoc jeśli ktoś coś wie i pomoże
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Możesz mieć problem z twoją instalacją w domu. Musi być dobrze uziemiona. Ładowałeś auto na stacjach publicznych dla pewności że to nie problem z autem. Podłącz ładowarkę gdzie masz pewność co do instalacji i jej uziemienia.
Opublikowano
  • Autor
Możliwe ze ma to związek z zasilaniem bo wspominali tez coś podobnego w serwisie, po wykasowaniu błędów było wszystko ok. Zastanawiam się ze skoro mogą być kłopoty z siecią to może kupić i podłączać do regulatora napięcia np o mocy 4000W, wtedy brak będzie jakiś spadków, a może ma na to wpływ to ze gniazdko znajduje się około 80 cm of falownika 5kW od fotowoltaiki, jak myślicie ?
Opublikowano
Nie mam doświadczenia z fotowoltaiką, ale ewidentnie problem masz po swojej stronie. Ładowarka zanim zacznie ładować sprawdza instalacje. Jeśli w trakcie występują spadki napięcia to pewnie może dla bezpieczeństwa odłączyć ci ładowanie. Może spróbuj na próbę ładować z wyłączoną fotowoltaiką ?! Ogarnięty elektryk pewnie ci to łatwo rozkmini.
Opublikowano
  • Autor
Cześć, zastanawiam się czy może kupić stabilizator napięcia około 5000VA i podłączyć ładowarkę bezpośrednio do stabilizatora ? myślicie że jest to jakiś pomysł czy raczej nic to nie pomorze ?
  • 1 rok później...
Opublikowano
witam wszystkich mam problem też z ładowaniem , po wizycie w serwisie dałem auto na ładowanie i po 8 godz wszystko sie zgubiło , teraz mi pisze brak ładowania , czy może mi ktos powiedziec kto zajmuje sie naprawą i3 pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor
witam wszystkich mam problem też z ładowaniem , po wizycie w serwisie dałem auto na ładowanie i po 8 godz wszystko sie zgubiło , teraz mi pisze brak ładowania , czy może mi ktos powiedziec kto zajmuje sie naprawą i3 pozdrawiam

Mam jednego geniusza, pod Warszawa. Napisz priv to Ci podam.

Opublikowano
  • Autor
Tak na marginesie, mój kłopot został rozwiązany po wymianie gniazda ładowania. Od tej pory jak ręka odjął, wszystko śmiga
Opublikowano
Witam podaje nr. Tel 508221210 proszę o kontakt do geniusza