Skocz do zawartości

(F21)Zawór upustowy spalin awaria

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wyskoczył mi błąd elektryczny zawór upustowy spalin, adaptacja : rozruch na zimno niezaprogramowany . Próbowałem go zaadoptować przeprowadziłem test i wyskakuje wartość zadana 0.0 mm wartość odczytana 4.5mm , sprawdz cięgna sprawdziłem i wszystko ładnie chodzi zawór podczas odpalanie przemieszcza się czy ten zawór trzeba jakoś specjalnie uczyć pozycji
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Jest ktoś w stanie mi sprawdzić czy zamontowany w moim aucie zawór wastegate jest od tego modelu nr z auta 11657647115 nr z bmw store

11 65 8 485 117

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jestem właścicielem BMW 116 i F20 2018. Czy zawór wastegate o numerach 11657647115 i 11658485117 mogą być stosowane zamienie? Mam problem ze znalezieniem tego o końcówce 117 w dobrej cenie.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
Dzisiaj zamontowałem nowy zawór i jest to samo rozruch na zimno niezaprogramowany próbowałem go nauczyć pozycji ale wyskakuje że żle są zamocowane cięgna a cięgna lużno chodzą próbowałem też na rozpiętych cięgnach i to samo , w czym może być błąd ?
Opublikowano
  • Autor
Zapomniałem wspomnieć że awaria wyskoczyła po odebraniu auta od blacharza próbowali odpalić auto na rozładowanym akumulatorze
  • 2 lata później...
Opublikowano
Cześć mam te same błędy co ty i potrzebuję zaworu z numerami dokładnie takimi jak napisałeś ale zamontowany jest zawór z innymi numerami takimi jak u Ciebie. Możesz mi napisać jak naprawiłeś twoje auto