Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od jakiegoś czasu coś stuka w zawieszeniu z przodu po stronie pasażera. Zostały wymienione wszystkie wahacze, amortyzatory, łączniki stabilizatora, prawa półoś. Stukanie nadal pozostało na specyficznych dziurach podczas jazdy bez względu na prędkość. Posiadam zwykle zawieszenie bez dynamic drive i pneumatyki.
Opublikowano
przy wymianie amortyzatora wymianiales poduszki amortyzatora??sprawdzales gumy na stabilizatorze? i sprawdz jeszcze czy masz dobrze przykrecona rozporke :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
podkladki ? w jakim celu jesli jest taki luz ze mozna cos wsadzic miedzy stabilizator a gume to nadaje sie do wymiany poduszki powinno sie wymieniac razem z amortyzatorami sprobuj dokrecic rozporke :wink: w najgorszym przypadku moze stukac magiel

Moje 730d==>

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Zostały wymienione na nowe: poduszki stabilizatora i poduszka silnika prawa, stukanie się trochę zmniejszyło, ale jest nadal. W trakcie jazdy zauważono, że podczas hamowania stukanie znika, tak jakby używanie hamulców niwelowało je. Może kto ma jakiś pomysł ?
Opublikowano
przy hamowaniu dociazasz przod wiec luzy sie zmniejszaja sprawdzales rozporke :wink:

Moje 730d==>

Opublikowano
A jak tyle już władowałeś kasy to dołóż jeszcze na sprężyny trzymające klocki. Z biegiem czasu tracą swoje właściwości i na dziurach nie trzymają już klocków. Jak to pomoże to stawiasz kratę piwa.