Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ma problem dotyczący nawiewów gdyż daję na środkowy nawiew i na najniższą temperaturę to chłodzi tak jak by miał chłodzić na 22 stopnie, a gdy włączę w tym samym czasie na dolny czyli na nogi to wtedy z środkowej kratki leci normalnie tak jak powinno chłodzić. I pytanie czy ktoś się z takim czymś spotkał. Dodam że błędy miałem jak sprawdzałem dzisiaj to od ACU i chyba od tego ekeltrozaworu czy jak on się tam nazywa oraz miałem błąd od czujnika AUC więc wymieniłem panel klimatronika na inny używany.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie rozumiem problemu, opisz to jakoś jaśniej. Jeżeli jest problem z elektrozaworem (ciepło na nogi i szybę cały czas) to gdy dasz na 16 powinno być zimne powietrze, wtedy jest pewność, że to on jest przyczyną.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Rozumiem że ten elektrozawór jak jest popsuty to daje ciepłe na nogi i na szybę a na twarz już nie? I jeżeli nie to właśnie mam taki problem że jeżeli włączam klimatyzację i tylko na twarz to nie leci mi zimne powietrze na twarz tylko takie letnie , a jak już dołożę nawiew na nogi ( tak wiem że leci ciepłe na nogi ) to już na twarz chłodzi idealnie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiesz, że masz dodatkowo regulację temperatury nawiewów między środkowymi nawiewami?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziwne objawy, ale z reguły w podobnych sytuacjach winny jest elektrozawór. Ewentualnie coś z panelem, masz w vin automatyczną klimę?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Też myślałem że ktoś dołożył panel ale akurat się składa że fabrycznie był zamontowany, ale w takim układzie wymienię elektrozawór i wtedy będę myślał dalej ale dzięki za zainteresowanie ;)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W sumie już ogarnąłem temat i jakby ktoś miał podobny problem to winą był elektrozawór który był cały czas otwarty i dawał ciepłą wodę na nagrzewnicę i jakoś tak to u mnie się działo. Więc temat można by zamknąć ;)