Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na wstępie chciałbym oznajmić ze znalazłem wiele postów na ten temat, aczkolwiek żaden nie dał mi konkretnej i jasnej odpowiedzi na moje pytania. Kupiłem fotele komforty podgrzewane poliftowe na wajchy. Moje bmw to przed lift, siedzenia zwykle skórzane, podgrzewane i pompowane.

Pytanie nr 1. Jaki zestaw polecicie do renowacji/pomalowania skory?

Nr 2. Jak podłączyć fotele? Kostki oczywiście się nie zgadzają. Kolor do koloru?

Nr 3. Czy muszę wymienić panel z wlacznikami podgrzewania foteli, na te z trzy stopniową regulacją podgrzewania? (Aktualnie mam te z pokrętłem)

Nr 4. Jeśli już muszę wymienić ten panel to pytanie jak go podłączyć? Z tego co zauważyłem to mój panel jest na trzy kostki ( 2x włącznik podgrzewania i asc ) a panel z trzy stopniowymi wlacznikami jest na jedna duża kostkę.

Bardzo dziękuje za wszelka pomoc i prosze o wyrozumiałość. Tematów jest mnóstwo i ciężko mi się połapać w tym wszystkim, potrzebuje konkretnej odpowiedzi. Dziękuje i pozdrawiam!

Opublikowano

Cześć,

Musiałeś szukać niedokładnie skoro nie znalazłeś odpowiedzi na pytania, o fotelach napisano już dosłownie wszystko.

Poliftowe komforty sterowane manualnie - dobrze rozumiem? Były w ogóle takie? Ja jeszcze nie widziałem.

1. To zależy co chcesz zrobić, jeśli podkoloryzować jakiś zmęczony fragment to polecam colourlock. Wyślij im np. zagłówek a dobiorą Ci kolor idealnie.

Jak myślisz o malowaniu całości to szukaj profesjonalisty a nie baw się w to sam bo zadowolony nie będziesz. To nie jest jak malowanie płotu - wiem bo sam przez to przechodziłem.

2. Opis jak podłączyć poliftowe fotele do przedlifotwego auta był już nie raz

TU

3. Tak, panel musisz dostosować do foteli.

4. Kupujesz panel z kostką i lutujesz przewody do niej wg schematów (sprawdź sobie WDS).

Łatwiej było poczytać wcześniej i nie kupować poliftowych foteli. Teraz musisz się pomęczyć żeby to podpiąć.

BMW E39 520i - tomtom1994

SPRZEDAM CZĘŚCI E39 <--- klik

http://images.chomikuj.pl/button/tomtom1994.gif <<<----- Folder BMW - hasło BMW

Znajdziesz tam różne przydatne pliki dotyczące BMW, softy, mapy i instrukcje obsługi.