Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jakiś czas temu nabyłem bmw e60 530xd z 2008r już przy zakupie nie zamykały się prawe tylne drzwi z centralnego. Słychać coś w drzwiach ale drzwi się nie zamykają. Niedawno to samo stało się z prawymi przednimi drzwiami. Domyślam się, że mogą to być uszkodzone przekładnie w siłownikach centralnych zamków. Na aukcjach widziałem zestawy naprawcze ( koła zębate i jakieś dodatki) https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zamka-centralnego-drzwi-bmw-e60-6683640226?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_pla_czesci-samochodowe&ev_adgr=Cz%C4%99%C5%9Bci+samochodowe&gclid=Cj0KCQjw1MXpBRDjARIsAHtdN-37vPpK0nZkrJjy95E8Er-XK7Go7jQZdCV8VT_Ufnwf2MtWIY89fhAaAs2xEALw_wcB

Moje pytanie jest następujące czy ktoś już wykonywał taką naprawę samodzielnie? Na co trzeba zwrócić uwagę przy takiej naprawie ?

Pozdrawiam Serdecznie

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wracając do tematu, który został już jakiś czas temu rozwiązany chciałbym podać kilka informacji, które mogą się przydać osobom z podobnym problemem:

- bmw e60 w po lifcie posiada zamki, które nie są skręcane lecz nitowane

- po rozebraniu zamka okazjue się, że części z przesłanego powyżej zestawu naprawczego nie pasują ( to już inna konstrukcja)

- skończyło się na wymianie całych zamków