Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam nietypowy problem z szybą, niestety nic na forum na ten temat nie znalazłem. Otóż pewnego pięknego dnia chcąc przewietrzyć auto otwarłem szybę kierowcy i prawą tylnią. Po otwarciu się szyb wyskoczył błąd i prawa tylnia szyba już się nie zamknęła. Po resecie modułu komfortu szyba znów się zaczęła otwierać i zamykać, ale skokowo. W tej sytuacji powinno się zaprogramować krańcowe położenia szyby, ale niestety nie da się. Mechanik polecił wymianę silniczka szyby, jednak to nic nie pomogło. Miał ktoś podobny przypadek? Powoli tracę do niej cierpliwość :(
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Sytuacja wygląda tak. Silniczek wymieniony, podkładany inny moduł świateł, podkładane kilka modułów komfortu (nie jestem pewny nazwy, te nad nogami pasażera). Sprawdzana była instalacja, przekodowane na nowo moduły. Nawet zamki podkładane były z innych aut(między innymi z e87, wg RealOEM o identycznym numerze jak oryginalny) Cały czas bez zmian, szyba jak skakała, tak skacze i nie chce się zaadaptować. Jedynie na jednym module (z polifta) szyba podnosiła się i opuszczała płynnie, ale w przeciwieństwie do reszty nie podnosiła się sama po puszczeniu przycisku? Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? Co można sprawdzić?
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dla potomnych:

Problemem okazał się... wygięty pin we wtyczce od silniczka podnośnika szyby. Więc jeśli ktoś miałby równie upierdliwy problem to polecam się dobrze przyjrzeć pinom, nawet jeśli pozornie wyglądają ok.