Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Objawy:

Centralny zamek nie reaguje na przycisk pilota w kluczyku. Problem pojawia się i znika. Można stojąc w jednej pozycji otworzyć i zamknąć auto 20 razy a za 21 nie reaguje. Po chwili działa. Nawet jeśli nie otworzy zamków to przytrzymując przycisk otwiera wszystkie szyby.

Bez problemu można otworzyć auto kluczykiem w zamku.

Gdy klapa bagażnika jest otwarta problem znika, raz się pojawił - ewentualnie do sprawdzenia robiąc kilkadziesiąt prób.

Sekwencja: brak reakcji na pilota, otwarcie przez kluczyk w zamku, (nadal nie działa pilot), otwarcie klapy bagażnika (klapa w pozycji otwartej), centralny zamek reaguje na pilota.

Zamek klapy bagażnika ma czujnik który według mnie był wysunięty, luźno trzyma się w zamku.

Co zrobiono celem naprawy:

1. sprawdzono kluczyki testerem, poprzedni właściciel otwierał główny kluczyk (ślady klejenia), nowa bateria w chińskim dorabianym kluczyku.

2. kupiłem na allegro nowszy wzmacniacz antenowy Diversity - 65209193847 - nie ma różnicy po wymianie.

Nie mam doświadczenia, ale według mnie jeden z zamków blokuje centralny zamek.

Nie rozumiem dlaczego nie ma problemu z otwarciem i zamknięciem auta poprzez kluczyk w zamku drzwi kierowcy.

Czy centralny zamek czyta sygnał zwrotny z zamków i nie otwiera gdy jest opór zamka?

Czy przesmarować zamki np.WD40 ?

Pozdrawiam wszystkich fanów marki i z góry dziękuję za sugestię dotyczące sposobu naprawy.