Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

%5Bimg%5DKoledzy%20mam%20problem%20z%20zamontowaniem%20haka%20do%20BMW%20X3%20E83%20z%20PDC%20.%20Zakupi%C5%82em%20u%C5%BCywany%20hak%20ORIS%20A50-X%20E394%20z%20wi%C4%85zk%C4%85%2013%20pin%20i%20modu%C5%82em%20haka.%20Chcia%C5%82em%20zrobi%C4%87%20to%20tak%20jak%20by%C5%82o%20w%20oryginale.%20

CFfojQa.jpeg

DeInww9.jpeg

http://i.imgur.com/ax9bfZg.jpeg

VhxvjpQ.jpeg

o2mHxZ2.jpg

• 1 rok później...
Opublikowano

Chciałbym odnowić i podłączyć się.

Mam taki sam problem jak poprzedni kolega.

Używane haki ORIS z instalacjami są zawsze pocięte i bez instrukcji ciężko jest dojść do tego co i gdzie powinno być podłączone.

Może ktoś ma dostęp do BMW Aftersales Assistance Portal (ASAP) i mógłby udostępnić instrukcje : EBA - 0307547, PI - SAZ_001_02_04

• 1 rok później...
Opublikowano
Poradziliście sobie jakoś? Mam identyczny, pocięty zestaw, samochód bez PDC i problem z oznaczeniem kabli.
Opublikowano
W przypadku auta bez pdc kup nowa wiązkę na allegro za 168zl, 13 pin z modułem. Albo daj elektrykowi do ogarniecia. Policz co wyjdzie taniej. Mam taką wiązkę i działa jak należy. Moduł ma bezposredni plus pod aku wiec z kabli auta potrzebny tylko sygnał czyli zadnego wcinania sie w instalacje tylko zaciskowe i jazda.
Opublikowano
Dziękuję. Nie mam PDC. Rozumiem, że oryginalnej wiązki ani modułu nie wykorzystam? Szkoda trochę.
Opublikowano
Ktoś musi pomóc rozszyfrowac kable zeby skorzystac z ori. Jak bedziesz wpinal sie z nowa wiazka to wszystkie swiatla znajdziesz z prawej str bo tam wszystkie łączą sie w główną wiązkę. Gdzieś kartke mialem popisana z kolorami. Wiecej bylo dochodzenia jak podłączania:)
Opublikowano
Kartki nie znalazłem. Ale podpowiem ze kolor kabla lewego kierunku/pozycji podejrzysz w lampie a wiazka idzie po tyle kolo lewarka na prawa stronę. Żeby podejrzec kolor wstecznych niestety trzeba zerwac z klapy plastik, w razie urwania spinki - sa jak w boczkach drzwi chyba. Wiazka z klapy tez wchodzi do kabiny po prawej stronie. Musisz wymontowac ten pojemnik w prawej wnece, oraz osłonę plastikowa z lampka bagaznika. Pojemnik uparty troche ale jak poluzujesz śruby boczka nadkola to go wyciagniesz z podlogi. Wiazka z lewej lampy wychodzi pod nim, z prawej widac od razu a z klapy chyba wlasnie za oslona slupka.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Znalazłem kartke, dla kolejnych juz pewnie sie przyda.

Wsteczny - niebieski z żółtym paskiem

Przeciw mgielne - żółty z czarnym paskiem

Lewy kierunek - niebieski z zielonym paskiem

Prawy kierunek- niebieski z brązowym paskiem

Postojowe - szary z żółtym paskiem

Stop - czarny z niebieskim paskiem

Dostęp do wszystkich tych kabli jest z prawej strony. Zdemontować prawa dolna wnękę i górny słupek.