Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zwykle nie uzywam kickdowna

ale dzis wyprzedzalem rowerzyste i wcisnalem gaz az do klika

i efekt byl taki jakbym w ogole odjal gaz, jakbym zdjal noge z gazu

lekko odpuscilem z tego przycisku i pedal zaskoczyl

tak jakby tam byl martwy punkt i pedal gazu w tym punkcie nie dzialal

potem testowalem to i czy mam na s czy na normal to nie ma kickdowna, za kazdym razem nie ma

moge sobie jechac np 40/h szybko wcisne do samego konca pedal i nic sie nie dzieje, tak jakbym zdjal noge z pedala

jak wcisne prawie do konca to auto wyrywa normalnie, z szybka redukcja, w sumie jak kickdown

co to moze byc??

spotkal sie ktos z tym??

moze padl ten czujnik?

czy to skrzynia nie chce tak super szybko redukowac?

nie mam zadnego komunikatu i nic poza tym sie zlego nie dzieje, normalnie sie jezdzi szybko redukuje jak dam duzo gazu

byle nie wciskac tego przelacznika pod pedalem

cos mi sie wydaje ze to chyba nie skrzynia

bo jakby bylo z nia cos nie tak to by po prostu nie przelaczala biegow przy kickdowanie a nie odlaczala gaz, no nie?

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
z tego co mowisz to chyba cos z elektronika,moze byc jakis czujnik..gdyby to byla skrzynia to pokazalby ci sie komunikat..tak mysle ale moze sie myle.. :cry:

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
tak,to jest tez mozliwe ,mialem taki przpadek w e34 ..w podlodze jest ten przycisk i on mi sie jakos zblokowal czy juz cos takiego ,ale pojechalem do dobrego warsztatu i go wyjeli przeciscili i nasmarowali ,,to pomoglo,zobacz moze masz to samo :)

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano

juz chyba wiem co to bylo

mam pajeczyne w aucie, kreta, i go zdezaktywowalem 2 dni temu zeby oddac auto do lakiernika bo porysowalem troche prog o kraweznik

i efekt uboczny to brak kickdowna :)

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif