Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CGUzwd.jpg

Witam, z tego co udało mi się znaleźć to kody błędów egr i dpf, silnik także trochę wibruje na wolnych obrotach.

Czy możecie pomoc, jak to ugryźć, co po kolei zacząć sprawdzać, robić?

Z góry dziękuję i proszę o wyrozumiałość dla laika

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Błędem od DPF się nie przejmuj bo każdy kto ma ponad 200 kkm na liczniku taki ma. Najważniejszy jest od klapek w kolektorze ssącym, być może są zablokowane w jakiejś pozycji stąd może być nieprawidłowa praca silnika, power management związany jest raczej ze spadkami napięcia (słaby akumulator), glow control to chyba sterownik świec żarowych, fuel filter heating - podgrzewacz filtra paliwa, niektóre błędy mogą wynikać ze słabego akumulatora dlatego trzeba naładować, skasować wszystkie błędy i sprawdzić które powrócą.

Ps. A tak w ogóle to nie napisałeś o jaki silnik chodzi.

Opublikowano

530d 245 km

Cieszę się, że trafiłem na forum, gdzie mogę uzyskać pomoc od profesjonalistów.

Bo szczerze, jak zobaczyłem ta listę błędów to doła złapałem :/

Opublikowano
530d 245 km

Cieszę się, że trafiłem na forum, gdzie mogę uzyskać pomoc od profesjonalistów.

Bo szczerze, jak zobaczyłem ta listę błędów to doła złapałem :/

Niuczym sie nie przejmuj.Ja przyjechalem nowka z salonu F11 i G31 i tez od razu podpialem carly by sprawdzic i pokodowac pare rzeczy.W f11 tez mi pokazal od razu pare bledow wlacznie z bledem szyberdachu ktorego wogole nie mam hahaha.Pokasuj bledy i sprawdz jeszcze ktore ci powroca i wtedy zacznij dzialac.Mi w f11 do dzisiaj wyskakuje blad szyberdachu i nic nie poradzisz na to.