Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niekoniecznie, wklej ten błąd.

Korekcja na 6 cylindrze paskuda, zrób test przelewowy, taka korekcja wcale nie musi mieć związku z Twoimi problemami. Jakie ciśnienie daje pompa progowa na wolnych obrotach i pod obciążeniem podczas jazdy?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Niekoniecznie, wklej ten błąd.

Korekcja na 6 cylindrze paskuda, zrób test przelewowy, taka korekcja wcale nie musi mieć związku z Twoimi problemami. Jakie ciśnienie daje pompa progowa na wolnych obrotach i pod obciążeniem podczas jazdy?

Właśnie ten znajomy który sprawdzał mi komputerem zna się bardzo na e39 i kiedy auto chodziło mówi do mnie że słyszy pompe progową, i jak słyszy taki dźwięk to znaczy że bliska zgonu jest, faktycznie było ją dziwnie słychać, ale ja się tak nie znam i nie domyśliłbym się w życiu że to pompa progowa pada

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To łączy się w całość, potwierdzisz to w parametrach. Wtryskiwaczem na 6 cylindrze też się zajmij, już konkretnie musi nim miotać, szkoda silnika.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
To łączy się w całość, potwierdzisz to w parametrach. Wtryskiwaczem na 6 cylindrze też się zajmij, już konkretnie musi nim miotać, szkoda silnika.

Sprawdziłem na komputerze ze znajomym, pompa miała 3.80 czyli chyba prawie książkowo ?

Auto kręciło tak cichutko, ale odpaliło za drugim razem.

Wtryskiwacze na bank są temu winne, pytanie ile będzie kosztowała taka kuracja wtrysków ;/

Będzie trzeba zrobić cały komplet bo nie opłaca mi się robić chyba tylko tych 2 ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dlaczego 2? Przyczyną rozjechanych korekcji jest ten na 6 cylindrze, więc nim się zajmij. W cr 1 regenerację dobrze ogarnia już chyba każdy zakład tym zajmujący się. Te 3.8 to z gazem w podłodze na 3 lub 4 biegu? Robiłeś test przelewowy? Któryś może dawać na przelew i stąd problem z rozruchem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL