Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z przerywaniem w moim BMW. Auto przerywa tylko tak do 3 tys. Obrotów potem idzie normalnie. Na zimnym silniku też jest dobrze dopiero jak się rozgrzeje to przerywa i tylko wtedy jak pedał gazu wciskam do spodu. Przy delikatnym przyspieszaniu nie przerywa. Wymienione mam świece, cewki, sondę bo miałem błąd i czujnik który wygląda jak przepływomierz. Na inpie nie mam żadnych błędów. Ma ktoś pomysł co to może być. Z góry dziękuję za pomoc.
Opublikowano

Niech ktoś Ci dobrze zdiagnozuje ten problem bo niebawem wymienisz pół auta.

Podpowiem żebyś sprawdził valvetronic bo on może być problemem albo przeczyść elektrozawory vanosów i wymień na nich oringi. Jakby co to mam sprawne elektrozawory z 2012r.

Zrób jazdę próbną polegającą na jeździe na wzniesieniu z niskimi obrotami. Wtedy wciśnij gaz do oporu. Silnik ma wtedy duże obciążenie i może wypluć jakiś błąd.

Edit: odpinałeś wtyczkę od valvetronica? Znajduje się pod obudową silnika w okolicy wlewu oleju. Przestaję wówczas działać także vanos.