Skocz do zawartości

BMW F01 3.0d stuki silnika prosze o rade :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mam stuki silnika. Po odlaczeniu wtryskiwacza nr 1 stuk znika jak reka odjal. Czy to jest wtryskiwacza wina i powinienem o wymienic lu regenerowac czy to nic nie pomoze. Samochod ma sile itd pali dobrze ale slychac stuk zwlaszcza przy obciazeniu. Jesli odepne wtyczke wtryku o razu duzy stuk znika i jest pieknie. Prosze o rade. Pozdrawiam
Opublikowano

Wspolczucia, przerabialem temat w F11 2.0d. 11 tys. zl poszlo na remont i chodzil silnik jak traktor.

Teraz mojej F01 730D zlecilem wymiane rozrzadu przy 260 tys. i kazalem zajrzec do panewek.

Opublikowano
Jak będziesz mógł to napisz jaka przyczyna była , obstawiam że coś z pompa oleju . Jak olej zmieniałeś long life czy 10-15 tys??
Opublikowano
Jak będziesz mógł to napisz jaka przyczyna była , obstawiam że coś z pompa oleju . Jak olej zmieniałeś long life czy 10-15 tys??

Nie wiem czy pytasz mnie, czy autora posta.

W mojej F11 poprzedni wlasciciel wymienial rozrzad i wstawil najtansze zamienniki TOPRAN :). Slizg sie rozlecial i systematycznie zapychal smoka pompy oleju. W sumie jest tez troche mojej winy bo przez pare dni z rana mialem komunikat niskiego cisnienia oleju ale po paru sek znikal. Obstawialem czujnik cisnienia ale, ze bylem za granica to chcialem przeczekac do zjazdu do PL. W trasie spadlo calkowicie cisnienie i przy pred. 170 km/h zanim wyhamowalem to juz panewka byla obrocona.

Tu masz caly post na ten temat:

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=103&t=328469