Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ponieważ moja przepływka po strzałach gazu wygląda jak wygląda chciałem zapytać się czy wstawienie gdzieś stałego rezystora byłoby wskazane i usprawiedliwione:?: Proszę tylko nie myśleć że jestem jakimś pseudotuningowcem. Auto na beznynie idzie w miarę dobrze. Na gazie to już różnie.. przepływomierz mam podłączony cały czas.

Gdzieś wala mi się schemat jak to robią w vectrze B ale uważam że tutaj uzyskam bardziej wiarygodną i dokładną radę na ten temat :)

Tomek

Autoelektronika,

Gorzów Wielkopolski

automotiv.com.pl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Uważam to za bezsensowne. Cały dowcip polega na tym, że napięcie się cały czas zmienia (ze zmianami ilości zasysanego powietrza). Może skończył się zintegrowany z przepływomierzem czujnik temperatury zasysanego powietrza?
Kai
Opublikowano

możesz mieć rację o ile jest to ten czujnik zwisający na dwóch drucikach w przepływomierzu. Każdy wie co się dzieje jak auto strzeli sobie gazem :duh:

U mnie raz się już palił od tego filtr powietrza - na szczęście zdążyłem się zatrzymać i go wyciągnąć wmiarę szybko.

To że moje autko to taczka zawdzięczam z pewnością mikserowi władowanemu w dolot :(

Tomek

Autoelektronika,

Gorzów Wielkopolski

automotiv.com.pl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
możesz mieć rację o ile jest to ten czujnik zwisający na dwóch drucikach w przepływomierzu. Każdy wie co się dzieje jak auto strzeli sobie gazem :duh:

U mnie raz się już palił od tego filtr powietrza - na szczęście zdążyłem się zatrzymać i go wyciągnąć wmiarę szybko.

To że moje autko to taczka zawdzięczam z pewnością mikserowi władowanemu w dolot :(

A... II generacja... nie obraź się, ale to na własne życzenie zrobiłeś.

Kai
Opublikowano

tak jak w opisie - niestety to tak zmienia autko że powinno się to pisać w jednej lini z modelem, rocznikiem i silnikim :(

To nie ja zakładałem - taki już kupiłem aczkolwiek uważam że jak jest dobrze wyregulowana to nie jest źle ;)

Tomek

Autoelektronika,

Gorzów Wielkopolski

automotiv.com.pl