Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebuje informacji na temat zmiany softu automatycznej skrzyni biegów 6hp19 na soft alpiny, auto 2010r n47 184km .

Chcę zmienić soft aby na zegarach pokazywało mi na jakim aktualnie biegu się poruszam np D1,D3,D6 teraz mam samo D .

Tutaj przykład

Posiadam INPA, Ncs Expert, WinkFp, Tool32, Bmw Coding Tool, Ncs Dummy, Kabel + Bazy SPDaten + dobry prostownik .

Potrzebuje teraz trochę informacji jak się do tego dobrać, możne ktoś już robił taki zabieg i podzieli się informacjami ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A nie wystarczy tylko kodowanie bez zmiany softu skrzyni. Skoro Carly ma taką opcje to może to wystarczy. Oczywiście jakie opcje za to odpowiadają w ncs to już musisz poszukać. Carly tylko informuje, że jest to w module KOMBI

63721743QbX.jpg

Opublikowano

A jak się ta opcja nazywa z Carly (Gear Shift Indicator) ?

Bo jest jeszcze możliwość wgrania softu xhp flashtool ale cena zaporowa koło 800 zł :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wszystkie Stage XHP razem kosztują ok.950zł jak się płaci w USD i masz pełną kontrolę nad softem. za 800zł to nie wiem jaka opcja,ale na pewno nieopłacalna :)

temat o sofcie alpiny do n47 jest już na forum,bo sam u siebie miałem taki soft. jak nie chcesz wydawać kasy na xhp to jest to rozsądna opcja. poszukaj sobie numeru wersji oprogramowania,w którymś z tematów tutaj i sam wgraj na próbę :cool2: