Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć. Mam pytanie odnośnie mierzenia poziomu oleju. Otóż po przejechaniu kilku km gdy silnik osiągnie temp. roboczą staję na równej nawierzchni i rozpoczynam pomiar(nie gasnąć silnika) który po zakończeniu pokazuje mi że jest nadmiar oleju i świeci na pomarańczowo. Tak jest za każdym razem ale gdy zgaszę silnik na minutę po czym go ponownie odpalęi zrobię jeszcze raz pomiar to pokazuje że jest w porządku . Czy to jest w porządku? To jest moje pierwsze auto w którym nie ma bagnety. Olej wymieniany był 8000 km temu. Moje auto to f30 318d 2015r. Z góry dziękuję za wszelką pomoc
Opublikowano

Nie wiem czy masz jeszcze silnik N47 czy już B47.

Ale w jednym i drugim jest bagnet.

BMW F31 320d ED (N47T) - Mobil 1 ESP 5W-30 + AR9200

BMW F20 118d (B47) - MOTUL 8100 X-CLEAN+ 5W-30

Opublikowano
Witam. Dołączam się do tematu, mam F 30 2.0i z 2018 roku, czy w tym modelu jest bagnet i gdzie go szukać ? Bo wg instrukcji pomiar jest elektroniczny. Pozdrawiam
Opublikowano
Mòj jest 11/2015 B47 . Szukam pod maską I niestety nie widzę żadnego bagnetu. W którym on jest miejscu? Plyn sprawdzalem i nic nie ubywa