Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie do obeznanych w temacie.

Samochód BMW X3 G01 2018r wersja 30i światła LED.

Programowanie za pomocą E-Sys i kabel enet.

Chciałem zakodować światła tak aby na postoju było można wyłączyć światła dzienne i stać na włączonym silniku beż żadnego oświetlenia.

W Hu_NBT2 znalazłem opcję Daydriving Light, którą aktywowałem. Teraz w menu pojawiła się opcja światła dzienne i mogę przy ustawieniu

włącznika świateł na "0" lub "AUTO" je wyłączyć.

Niestety to wszystko działa tylko i wyłącznie przy świetle dziennym. W garażu czy po zmroku na ustawieniu włącznika na "0" z automatu włączają

się światła. Tak jak by cały czas działał czujnik zmierzchu.

Czy ktoś wie co trzeba przestawić żeby na "0" było 0 bez względu na warunki otoczenia.

Dzięki

Opublikowano

Temat udało się ogarnąć.

dla zainteresowanych:

Hu_NBT2 -> grupa 3000 -> Daydriving_Light ustawić wartość 02 - opcja włączenia/wyłączenia DRL w menu

ECU BDC_01 -> pierwszy CAFD (17BD) -> grupa 3501 -> LceFuSiConfiguration_1_1_48 ustawić wartość aktiv (fabrycznie było UNK_PARAM_0)

Teraz przy ustawieniu włącznika świateł na "0" nie działa czujnik zmierzchu. Reszta działa jak powinna i w menu iDrive można sobie włączyć lub wyłączyć DRL

Podobnie będzie w G30

ECU BDC_01 -> pierwszy CAFD (17BD) -> grupa 3501 -> FLC_AKTIV ustawić wartość 01

• 1 miesiąc temu...
  • 6 miesięcy temu...