Skocz do zawartości

[E46 320d COMPACT 03'], Czujnik AUC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taka historia...

ISTA-D:

-000020 Zintegrowany automatyczny układ ogrzewania i klimatyzacji: AUC ogrzewanie

Tak wygląda u mnie to ustrojstwo:

https://drive.google.com/file/d/1CTgoghjmK-261n1pgNE762SyKWO54gah/view?usp=sharing

Puszka nie była jakoś bardzo zasyfiona, bo wydłubaniu filterka oczom ukazuje się oczom ukazuje się czujnik (wygląda ok)

No ale błąd jest... Test grzałki (multimetr i opór między 1 i 4 pinem) powinno być w okolicy 40 Ω

Było znacznie więcej... Wniosek taki że czujnik uwalony...

I tu moje pytanie... Wg. nr części te czujniki występowały pod nr:

8 391 470 (wycofany z produkcji) oparty na czujniku FIGARO TGS822

6 924 755 (wycofany z produkcji)

6 917 001 aktualny

Nie wiem jaki czujnik jest włożony w ten mój ( na pewno inny niż Figaro) jest mniejszy i czarny a nie pomarańczowy, ale ułożony bokiem a nie przodem i nie chce tego wydzierać, w każdym razie czy czujniki ze wszystkich tych 3 nr można stosować zamiennie? Czy mogę kupić działającą używkę 8 391 470 która jest znacznie tańsza od 6 917 001 ?

Czy trzeba będzie coś programować? Wtyczki i napięcie chyba jest identyczne, ale chce się upewnić...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy mogę kupić działającą używkę 8 391 470 która jest znacznie tańsza od 6 917 001 ?

Czy trzeba będzie coś programować?

Tak, nic nie trzeba programować.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.