Skocz do zawartości

[E87] Bezpieczniki od radia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

nie działa mi radio w E87... prawdopodobnie wina bezpiecznika/bezpieczników gdyż cała reszta działa bez zastrzeżeń.

Czy wiecie może które dokładnie bezpieczniki są od radia? widziałem w internecie pełno opisów ale każdy mówi co innego,

Znalazłem też to 7UWmOae.jpg

i jeżeli dobrze rozumiem to są 2, 23 i 31 z tym że również nie mam pewności czy to rozpiska na pewno od E87....

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Najlepiej jakbyś miał rozpiskę od swojego auta, która znajdziesz dostając się za schowek. Niestety za umiejscowienie bezpieczników w tym modelu BMW powinno smażyć się w piekle. rozpiska rozni się w zależności od wyposażenia i roku produkcji.

Na schematach elektrycznych też znandziesz, tylko musisz wiedzieć jakie masz radio. Schematy są tu

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/

Po wpisaniu VIN zawezi ci schematy do roku produkcji i modelu, niestety nie do wyposażenia. Jak sobie nie poradzisz to podaj VIN, to poszukam za ciebie.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
  • Autor

W końcu dobrałem się dzisiaj do tych bezpieczników i faktycznie jest tam rozpiska obrazkowa. Problemem jest tylko teraz ich wyciągnięcie.

Wiem, że w poprzednim modelu miałem klips do wyciągania bezpieczników ale tu jakoś się go doszukać nie mogę.

Ale jakbyś mógł Jack79 spojrzeć na te stronę co wysłałeś i mi potwierdzić które bezpieczniki są od radia, to byłbym wdzięczny, jakoś się dokopać do pożądanej informacji nie jest tam zbyt łatwo. (7 ostatnich cyfr VIN: PY75972)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Niby bezpiecznik F11 wartości 10A. Gdzieś jest taki badziew do wyciągania vezpieczników. Chyba na tej klapce co zasłanua bezpieczniki.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
  • Autor

Ok, sprawdzone bezpieczniki nr 11, 18 i 60 jak było na rozpisce... żaden nie jest przepalony.

Jakieś pomysły czemu radio nie uruchamia się?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Podłączałeś pod kompa? Widziałeś zeby to radio działało, czy kupiłeś auto z rozwalonym?

Opublikowano
  • Autor

Do kompa nie podłączałem, nie mam tej kostki.

radio działało cały czas, dopiero od dwóch dni się nie uruchamia.