Skocz do zawartości

Co to za akcja servisowa BMW E90/E92

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie dostalem pismo z BMW ze wykryto usterke po vinie i mam podjechac do nich celem naprawy ale nie wiem dokladnie co chca wymieniac podobno jakies kable .Pytam bo tu u mnie jest jeden servis bmw ale ma zla renome i chcialem sie dowiedziec dokladnie najlepiej nr.czesci co beda wymieniac bo chcialem je pomarkerowac zeby nie robili mnie w bambuko.Dzieki za odpowiedzi a to nr. tej akcij servisowej co mi przyslali 0061770400 . 0061760300

Ok juz wszystko jasne zamykam temat.Chodzi o taki krotki przewod od aku do zlaczki pierwszej podobno zle zarobione byly i moglo to powodowac nie odpalanie auta lub wylaczenie go podczas jazdy niezle mozna by bylo wyleciec z drogi przy takim problemie.To nr.czesci ktora wymieniaja 61 12 9 312 133.Pozdrawiam

Bylo N42B20 rozum wrocil jest M54 /cisza i spokoj
Opublikowano

https://www.drive2.ru/l/510110724199023223/

Jeżeli to ta usterka to kabel jest pomiędzy modułem z bezpiecznikami za schowkiem pasażera, a złączką pod tapicerką w okolicach przedniego progu. Nie trzeba go wymieniać jeżeli się nie urwał i nie przetarł. Wystarczy prasą z kamieniami do przewodów 35 mm2 zacisnąć jeszcze raz końcówki, warto dołożyć koszulki termokurczliwe na końcach. Włożenie przewodu w peszel nie zaszkodzi.

KONIECZNIE trzeba ten przewód przymocować do nadwozia, aby nie drgał i o nic nie obcierał. Może być trytytkami.

Przed majstrowaniem koniecznie odłączamy klemę plusową z aku.

Praskę taką zazwyczaj mają zakłady naprawiające/regenerujące wyciągarki do samochodów terenowych, firmy naprawiające/dozbrajające samochody terenowe, czasem firmy regenerujące alternatory lub rozruszniki, firmy naprawiające ciężarówki, warsztaty samochodowe raczej odpadają. Można też pogadać z kimś kto pracuje w energetyce, np naprawiają lub budują linie energetyczne. Zwykły elektryk takiej prasy też raczej nie potrzebuje. Praska taka kosztuje około 200 zł, więc zakup do jednej naprawy jest zupełnie nieopłacalny.

Opublikowano
  • Autor
Ale to co mi robia to jest za free bo z ich winy i podobno 300.000 tys aut.1,2,3 ,x5,x6. Takze wystarczy podac vin w Bmw i sprawdzic akcja trwa do 30 czerwca.
Bylo N42B20 rozum wrocil jest M54 /cisza i spokoj