Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam E87 118d i chciałbym lekko podnieść zawieszenie. Mechanik, który zna się na robocie wspomniał o nowych sprężynach lub tzw poduszkach aby lekko auto było podniesione. Czy ktoś może robił coś takiego? Czy to w ogóle ma sens? Większość ludzi obniża zawieszenie aby miało sportowy charakter, ja mam ochotę na komfortową jazdę bez szaleństw po naszych cudownych "równych" drogach.
Opublikowano

Hej

Też o tym myślałem jak kupiłem auto parę lat temu. Przyzwyczaiłem się . Podobno sprężyny od 3 są dłuższe ale to nie sprawdzone info. Są też firmy które robią na zamówienie sprężyny. Sam jestem ciekawy ile by to kosztowało i czy się da. Jak coś ci się uda to pisz.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja kiedyś w Volvo miałem felgi które niestety były za mocno wysunięte na zewnątrz. Jak ktoś siadał z tyłu to tarło na wybojach. Aby za dużo nie kombinować, kupiłem na allegro gumy między zwoje. Po wsadzeniu po jednej na strone nie tarło. Ale nie działało to na zasadzie że auto stało wyżej tylko że na nierównaściach mniej dobijało. Także jak chcesz wyżej auto to gumy miżesz sobie odpuścić.