Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy coś się popsuło a mianowicie spryskiwacz. Słychać że pompka działa psika na szybę raz a resztę leci ciurkiem z spryskiwaczy. Płyn jest bo dolałem na maxa a nie psika. Spryskiwacz lamp działa bo za którymś razem psika na lampy. Co się mogło stać?
Opublikowano
Kolego dzwięk jest taki sam.....Zawsze za 1 razem psika na szybę ale póżniej już nie..Jak odpuszcze na 3 sekundy znów psiknie na szybę póżniej leci tyle...Słychać ze pomka pracuje ale jak mam otwarte drzwi to jest głośna
Opublikowano
Trzeba sprawdzić przewody doprowadzające płyn do dysz przedniej szyby może któryś być delikatnie uszkodzony i przepuszca płyn i nie ma odpowiedniego ciśnienia i dlatego może leje ciurkiem i tak jak mówisz pompka głośniej pracuje. A spryskiwacz reflektorów uruchamia się nie za każdym razem tak jak na szyby lecz co 4 lub 5 załączenie więc tam jest ok .
Opublikowano

No własnie nie za 4 czy 5 ale chyba jak wyłacze zapłon i włacze ponownie.

Kurcze zeby do pompki się dostać trzeba rozebrać nadkole. Odkręcić koło i zobaczyć. NIe widzę by płyn gdzies dołem leciał ale zobaczę...

Opublikowano

U mnie jest bez względu czy wyłącze i włączę zapłon lecz tak jak mówiłem co 4 lub 5 pociągnięcie dzwigni spryskiwaczy . Wystarczy małe uszkodzenie przewodu

gdzie nawet ciężko zobaczyć czy cieknie dolem i bedzie slabo pryskać. Spawdz przed zdejmowania nadkola okolice maski.