Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Właśnie podjąłem decyzję o odmłodzeniu swojej F-ki i oglądałem kilka sztuk.

Ale pytanie mam takie : ja mam w swojej "starej" licznik rozszerzony i podczas jazdy z navi na środkowej jego części pokazuje się wskazówka kierunku jazdy i takie tam.

W oglądanej przeze mnie nowszej F-ce też teoretycznie taki sam licznik ( tyle ,że ma Head_up , aktywny tempomat i pilnowanie pasa ruchu) ale za chiny nie widze tego wskazania z navi. tak ma być czy cos pokręcone?-poproszę o podpowiedź.

I jeszcze jedno - podswietlenie klamek ta nowsza ma , na kompie ambient można ustawić na normal lub modern ale nic w środku nie świeci - czy ta opcja na kompie ambient to taka uniwersalna do każdego modelu ( z i bez )? czy podwietlanie klamek to osobna opcja czy część ambiente?

Pozdr.

Opublikowano

Gdy jest włączony head-up to informacje o navi sa tylko na headup.

Gdy wyłączysz head-up to informacji z navi sa w środkowej częsci liczników.

Być może da się równie ustawić w iDrive, aby navi zawsze było tylko w cześci licznikowej - do sprawdzenia.

Opublikowano
Gdy jest włączony head-up to informacje o navi sa tylko na headup.

Gdy wyłączysz head-up to informacji z navi sa w środkowej częsci liczników.

Być może da się równie ustawić w iDrive, aby navi zawsze było tylko w cześci licznikowej - do sprawdzenia.

Mam wyswietlcza HUD i zegary cyfrowe 6WB i albo na hud mam navi albo po wylaczeniu hud wtedy na srodku jest nav pomiedzy zegarami i nie mam zadnej opcji w ustawieniach by pokazywal navi w obu przypadkach na raz

• 5 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam. Nie chce zakładać nowego tematu dlatego zapytam tu. Czy ktoś się orientuje jak przenieść wskazania komputera BC na środkowy wyświetlacz między zegarami ? Ostatnio coś zrobiłem że informacje z BC przeniosło pod zegar od prędkościomierza a chcę żeby było tak jak na fotce poniżej.

Przechwyt_qssrqhs.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam. Nie chce zakładać nowego tematu dlatego zapytam tu. Czy ktoś się orientuje jak przenieść wskazania komputera BC na środkowy wyświetlacz między zegarami ? Ostatnio coś zrobiłem że informacje z BC przeniosło pod zegar od prędkościomierza a chcę żeby było tak jak na fotce poniżej.

Przechwyt_qssrqhs.jpg

To nie wygląda jak licznik 6WA

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To zdjęcie poglądowe było, poniżej jest moje i wcześniej informacje miałem na środku między zegarami i nie wiem jak to zmienić.

6b887f299b45.jpg