Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam e90 lci z systemem cic professional z 2010, auto bez comboxa. Konkretnie te bajery

S609A Navigation System Professional

S620A Voice Control

S644A Preparation F Mobile Phone W Bluetooth

S698A AreaCode 2 For DVD

S6AAA BMW TeleServices

S6ABA Control For Teleservices

S6FLA USBAudio Interface

Przy wyszukiwaniu telefonu po BT cały czas jest ładowanie i nic się nie dzieje, czy ten system obsługuje połączenie BT z telefonem?

Nie mam comboxa wiec rozumiem ze nie bede mógł streamować muzyki z telefonu, a ta funkcja mnie bardzo interesuje - więc szukam jej rozwiązania

Myślałem o retroficie comboxa, całość z okablowaniem i skrzynką wynosi jakoś 1200zł, albo emulator carplay tu już koło 1700zł, więc obie opcje dość drogie.

Stąd myślę czy nie lepiej mi będzie wstawić adapter bt aux, albo skorzystać z kabla usb+aux=>lightning.

Moje pytanie dotyczy kabla usb+aux=>lightning np tego

https://pl.aliexpress.com/item/Car-Audio-USB-AUX-Input-Adapter-for-BMW-Car-E60-E90-E46-Mini-Cooper-with-iDrive/32334546047.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.60dd2e0eRG6YxD

Czy przy moim wyposażeniu będę mógł przełączać utwory z poziomu kierownicy? Czy jest możliwość odtwarzania przez spotify czy tylko z plików mp3? Szczególnie obchodzi mnie ten spotify....

Czy moje auto nie ma możliwości połączenia przez bt czy coś może być uszkodzone?