Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zakupiłem E90 i okazało się, że w dowodzie numer modelu istnieje jako 1, tak samo w karcie pojazdu. Chciałem dokonać przegląd, lecz niestety nie ma takiego samochodu i nie da się wpisać 1 od kiedy jest CEPIK 2. Muszę zrobić rozpoznanie pojazdu i nie wiem czy w 3 punkcie w dowodzie rejestracyjnym powinno być 390L według niemieckiego briefu, czy też 320 wedle polskiego cepiku.

Robił ktoś już przegląd od 1 października 2018 (wtedy wszedł CEPIK 2) i czy wszystko było u Was w porządku, bez problemu oraz jaki macie wpisany model. Czy jeśli zmienię na 390L to będzie wszystko ok czy lepiej nie kusić losu i zmienić na 320?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie na przykładzie e46 w jednym w poz. 3 mam wpisane 320d a w drugim 346l (328i).

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
U mnie na przykładzie e46 w jednym w poz. 3 mam wpisane 320d a w drugim 346l (328i).

A robiłeś może przegląd, w którymś z nich już po 1 października 2018? Bo wcześniej wszystko przechodziło i nie było problemów.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, pod koniec listopada 2018 w 328i (oznaczenie 346l).

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
U mnie pamiętam po zakupie też było jakieś dziwne oznaczenie w niemieckich papierach i całe szczęście na pierwszym przeglądzie w PL diagnosta mówił że od razu mi to zmieni tak żebym w dowodzie miał już tak jak powinno być bo później będę miał z tym problemy.
Opublikowano
Tak, pod koniec listopada 2018 w 328i (oznaczenie 346l).

Wielkie dzięki za informacje, czyli obojętne co będzie.

Opublikowano
U mnie pamiętam po zakupie też było jakieś dziwne oznaczenie w niemieckich papierach i całe szczęście na pierwszym przeglądzie w PL diagnosta mówił że od razu mi to zmieni tak żebym w dowodzie miał już tak jak powinno być bo później będę miał z tym problemy.

W takim razie zdecyduje się na 320 i po problemie. Wielkie dzięki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oznaczenie w dowodzie 346l nie jest błędne. Kiedys jak sprowadzalem 328 takze mialem to wpisane w dowodzie i tak bylo w niemieckim briefie. Jest to zwyczajne określenie seria 3 typ e46 czyli 346. Tak samo bedzie z 390.

🙃🙃

Opublikowano
Oznaczenie w dowodzie 346l nie jest błędne. Kiedys jak sprowadzalem 328 takze mialem to wpisane w dowodzie i tak bylo w niemieckim briefie. Jest to zwyczajne określenie seria 3 typ e46 czyli 346. Tak samo bedzie z 390.

Wiem, że tak jest w briefie. Jednak jak byłem u diagnosty to powiedział mi, że nie ma on takiej opcji do wyboru w CEPIKU, jak 390l i lepiej będzie jak napisze mi 320.