Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam wrażenie, że moje 520i jest lekko przymulone, zwłaszcza na wysokich obrotach, bo czasem rozpędza się na 4 tak samo jak na 3.

Błędów brak, spalanie w normie, jedzie tak samo na gazie jak i PB. Olej pali tak jak prawie każde M54, czyli ten litr wyżłopie od wymiany do wymiany. Pali lekko, nie kopci, nie trzęsie i nie hałasuje, czasem tylko DISA klepie, ma malutki luz, ale niedługo ją też wymienie. Zrobiłem kilka tyś km i DME nie wyrzuciło ani jednego błędu.

Chcę zrobić pomiar przepływki, tylko nie mogę nigdzie znalezc wartości jakie powinny być przy kickdownie na 3 biegu - proszę tutaj o pomoc.

Mam zamiar zmierzyć też kompresję, ale wątpie, że będzie jakaś zła - na zimnym czy ciepłym silniku? Pedał w podłodze czy po prostu tak jakbym odpalał auto?

Coś jeszcze mogę sprawdzić domowymi sposobami?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nagraj odczyt masy powietrza i pracę vanosa. Pomiar kompresji na rozgrzanym do temperatury roboczej (97 stopni w tym przypadku), wszystkie świece wykręcone i z gazem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nagraj i wklej, jest to zależne od obciążenia/obrotów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Na razie nie dam rady zrobic pomiarow bo INPA swiruje mi. Działa na kazdym module, a gdy chce odczytywac wartosci live to dziala przez chwile i pojawia sie blad ifh-0006 command not accepted i zaraz potem error_ecu_incorrect_len.

Nie moge nic znalezc nigdzie na ten temat, wiec pewnie bede musial kupic jakis lepszy interfejs.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pogrzebałem troche w mojej ledwo działającej inpie i zauważyłem że korekty są ostro na minus na wolnych obrotach.

76215ecaf6535.jpg

997b628583374.jpg