Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Po zimie zaczęło mi niemiłosiernie strzelać przy otwieraniu, zamykaniu drzwi.

http://i68.tinypic.com/2mwc9w2.jpg

Dźwięk pochodzi z zaznaczonego elementu, a więc ogranicznik. Dzieje się tak na obu drzwiach z przodu, drzwi normalnie trzymają stopnie "ograniczenia" ( w sensie, ze moge ja otworzyc i są otwarte, trzymają się i nie powracają same) Tylko, ze dźwiek jest taki mocny, że nawet z drugiego końca parkingu pod biedronką ludzie się odwracają co to jeb łoo kiedy otwieram drzwi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Czy jest możliwość wyregulowania tego czy po prostu ograniczniki z przodu kwalifikują się do wymiany? Pozdro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do wymiany, niedługo złamią się i będą latać luźno.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź. Już jestem na etapie kupowania używek i przy okazji zastanawiam się nad zakupem listwy oświetlenia rejestracji. Mam pytanko, by nie zakładać niepotrzebnie nowego tematu czy blenda oswietlenia rejestracji z polifta bedzie pasowac do przedlifta? I czy ograniczniki drzwi z polifta nadadzą się do przedlifta? pozdro
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przed i po lift ma te same części. Dodatkowo listwę klapy może brać z compacta a ogranicznik z touringa.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź. Już jestem na etapie kupowania używek i przy okazji zastanawiam się nad zakupem listwy oświetlenia rejestracji. Mam pytanko, by nie zakładać niepotrzebnie nowego tematu czy blenda oswietlenia rejestracji z polifta bedzie pasowac do przedlifta? I czy ograniczniki drzwi z polifta nadadzą się do przedlifta? pozdro

Kupić blendę w używce w sensownym stanie to sztuka, lepiej nową w ASO na Litwie, trochę tańsza niż u nas. Ja tak zrobiłem.

Opublikowano

Kupiłem blende używke w innym kolorze i przełożyłem sam wkład do swojej. Troche się z tym nameczylem, bo wkład siedział na delikatnych zawiasach + przyklejony jakiś fabrycznym klejem. (W mojej na jakis przezroczysty klej, a w tej używce jakis biały). Tak czy siak blenda zmienion.

Mam jeszcze jedno pytanko, by nie zakładać nowego tematu - pada mi jeden żarnik, bo gaśnie całkowicie i jak szybko przekręce włącznikem podczas jazdy od świateł na off i on to się zapala. Zamieniłem miejscami i świeci się bład w drugiej lampie, a więc trzeba wymienić komplet. Do tej pory latałem na BOSMA D2S 6000k wytrzymały prawie 3 lata i kupiłbym może znowu te same żarniki, ale słyszałem, że 4300k nie wyglądają tak "cool" to mimo to lepiej oświetlają drogę? Co myślicie? Pozdro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oczywiście, szczególnie podczas deszczu nocą.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL