Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześc mam problem , mianowicie wypada mi zapłon na 4 cylindrze ,problem pojawia się losowo podczas rozruchu silnika , raz wywalili checka , raz odpali normalnie i nic się nie dzieje. Mam zmienione wszystkie świece i cewki , wtryski sprawdzone korekty są ok.

Ponadto wymieniłem katalizator , bo stary się rozsypał. Przebieg 175k , silnik benzyna 143KM N43.

Z mechanikiem zajrzeliśmy do baku i widoczne są tam opiłki , twierdzi , że pompa wysokiego ciśnienia się sypie i czas ją wymienić. Jak myślicie bo nie chcę bez potrzeby wymieniać wszystkiego w samochodzie , pozdrawiam

Błędy :

Skoki spalania cylinder 4

Czujnik tlenku azotu, binarny 2AF6

Czujnik tlenku azotu,liniowy lambda 2AF2

Czujnik tlenku azotu,elektryczny 2AF4

Sonda lambda przed katem , kontrola systemu 2C2B

Sonda lambda przed katem,kontrola przycinania2C31

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wtryskiwacz zapewne do wymiany. Kiedy było to robione?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

3 tyg. temu i przez ten okres czasu dalej lubi odciąć 4 cylinder. Dodam , że wtryskiwacz też był wymieniany właśnie na tym 4 cylindrze lecz ok. 3 tyś km temu.

Wg kompa aktualnie żaden wtrysk nie przelewa ani nie domaga... niby jest z Nimi ok , aczkolwiek coś się dzieje na tym 4 cylindrze ehh

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wtryskiwacz nowy i wpisany do sterownika? Pytając kiedy miałem na myśli wymianę wtryskiwaczy, czy wiesz czy było to robione w serwisie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 1 rok później...
Opublikowano
Kolego rozwiązałeś problem u mnie właśnie dzieje się to samo na 4 cylindrze wypadanie zapłonu cewki, świece, wtryski zamienione miejscami i nadal 4 dodam wtryski index 11