Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na wstępie chciałbym się przywitac bo jestem tu nowy, tak więc mam na imię Damian i posiadam bmw e46 328Ci, z którym mam taki problem, że auto ma 2.8 pod maską na podwójnym vanosie a mam wrażenie że dobre 2.0 by mnie odstawilo. Jest strasznie zamulone, czasami jedzie lepiej czasami gorzej. Podłączyłem auto pod komputer i brak błędów, potrzebuję kogoś kto na podstawie danych z inpy pomógł by mi zdiagnozować o co może chodzić. Piszcie co mam sprawdzić w inpie to wrzucę screeny. Dzięki i pozdrawiam!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na początek masa powietrza, wolne obroty, rozgrzany silnik i wyłączone dodatkowe odbiorniki prądu, następnie to samo podczas jazdy, 3 bieg, gaz w podłogę bez odpuszczania do ponad 6000 rpm, oczywiście nagrane programem do tego. Później to samo z vanosem, dodatkowo podgląd po 20 sekund na sondy oraz korekty paliwowe, jedno i drugie na wolnych obrotach po rozgrzaniu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Dziś na szybko takie coś nagrałem wolne obroty, silnik rozgrzany: http://www.youtube.com/watch?v=6ogUqBAabws&feature=youtu.be

A tu przegazowanie do 3 tys .: http://www.youtube.com/watch?v=7-W_mVu1a1Q&feature=youtu.be

Ogólnie wolno się wkręca na obroty i z nich spada.

Może to już coś wam powie.

Pobiorę jakiś program do nagrywania i nagram lepsze video i z jazdy jak mówiłeś.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic to nie wnosi, brak ostrości i odbicie szyby przez co nie widać wartości, silnik nierozgrzany w pełni (sondy za katami nie grzeją jeszcze) i nie pokazałeś zakładki z masą powietrza.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Nagrałem nowe wideo. Silnik porządnie rozgrzany, wyłączone dodatkowe odbiorniki prądu.

Wolne obroty i na koniec przy gazowanie do 3 tys. wartości ROUGH:

Jazda 3 bieg 50 i gaz w podłogę do ponad 6 tys.:

Co o tym sądzisz?

A i zapomniałem dodać że auto ma gaz zakładany nowy jakiś 1,5 roku temu ale to nie ma chyba znaczenia bo i na benzynie i na gazie kiepsko jedzie.

Testy na benzynie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Brakuje vanosa podczas jazdy, na razie wszystko ok.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podaj w którym momencie był 3 bieg z gazem do końca. Teraz auto jechało słabo czy dobrze? Jaka jest zależność?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL