Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pomocy, dzisiaj rano zapala auto i pojawiają się komunikaty:

ABS niesprawny

Poduszki na czerwono

Wszystkie systemy ostrzegawcze deaktywowane

Predkosciomierz nie działa itd

Auto odpala i jeździ, akumulator ma napięcie prawidłowe.

Co mogę podejrzewać. Klema ibs? A może czujnik ABS? Wczoraj samochód umysłem i odpaliłem, wyjechałem do garażu i wszystko było ok. Proszę o jakąkolwiek sugestie

Pozdrawiam Maciej

Opublikowano
I Jeszce jedno mi się nasunelo. Jak tydzień temu wymieniali mi wężyk od hamulców musieli rozpisać wiązke kabli od hamulcow. Pytanie, mogła tam się woda dostać bo ostatnio dużo padało, i czy w związku z tym że nie działa ABS mogą też wyświetlać się inne komunikaty? Jest to w jakiś sposób powiązane?
Opublikowano
Tak, tam to był defekt klamki komfortowego dostępu. Ja też maiłem kiedyś dyskotekę kontrolek i też od klamki. Koniecznie do sprawdzenia bezpieczniki w schowku.
Opublikowano
Witam ponownie, problem rozwiązany. Byłem u szpeca z ista i zrobił w pół godziny. Powodem był spalony bezpiecznik od ABS. Co było powodem,? Twierdzi że trzeba sprawdzić kable od ABS, muszę to ogarnąć. Pozdrawiam wszystkich którzy pomogli