Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym poznać wasza opinie na temat mojego problemu a mianowicie przy myciu auta zaobserwowałem 2 "pająki" na lampie od wewnątrz. Są mało widoczne ale auto jest na gwarancji. Auto jest z 2016 roku.

Mieszkam w irlandii i byłem w tamtejszym BMW. Powiedziano mi że nie przysługuje na to gwarancja i ze może to być spowodowane tym że dostała się wilgoć. Ponoć jest ona pokryta jakąś folią od środka i ona zaczęła pękać tworząc pająki 2 o średnicy 3 cm każdy od wewnątrz. Lampę sprawdzili i jest szczelna ale nie wymienią na nową. Zdjęcia jej wysłali nawet do UK. Jest to dziwne o tyle że nie mógł tego zrobić użytkownik co oni potwierdzili. Zastanawiam się czemu mi nie chcą tego uznać na gwarancję i czy są jakieś narzędzia żeby się odwołać od tej decyzji.

Opublikowano

Witam.

Pisząc lampa masz na myśli reflektor przedni? Masz halogenowy czy ledowy?

Ja walczę z BMW Polska o wymianę parujących reflektorów i też na razie zderzyłem się ze ścianą. Powiedziano mi, że wilgoć wewnątrz lampy i jest procesem naturalnym, więc jeżeli u Ciebie winią za to wilgoć powiedz im, że wilgoć nie dostała się z zewnątrz tylko podczas normalnego procesu kondensacji pracującego reflektora ( tak mi odpowiedziało BMW Polska), i domagaj się wymiany ze względu na wadę folii o której piszesz.

Życzę cierpliwości i powodzenia.