Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chcę do swojej bmw e60 3.0d 231km 2006r dokupić głowice i pytanie czy będzie pasować z 218km

z roku 2003-2005? Czy też są jakieś różnice. Wiem że bloki się różnią bo u mnie jest już aluminiowy a czy głowica się różni? Proszę o pomoc.

Opublikowano

Różni się.

Szukaj głowicy z każdego M57N2. 330d 335d 530d 535d 730d i każde X3, X5 X6 z silnikiem ALU. Obojętne czy single turbo czy bi turbo.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
Znalazłem na necie głowica z Bmw 3.0d M57TUE2 7781195.02 A7. Moja ma na kolejkę też M57TUE2 7792753. 9 A7. I teraz czy wszystkie numery się muszą zgadzać czy wystarczy że to M57TUE2.?
Opublikowano

Katalog jej nie pokazuje ale czesto sie z tym spotykam. Internet mówi ze to glowica po lifcie wiec powinna pasować bez problemu.

Kupuj glowice tylko z czopami (panewkami gornymi) wałków rozrzadu. Niech ktoś potwierdzi jeszcze ale mnie uczono ze jeśli nie ma panewek na tych czopach to nie powinno sie ich zamieniac z innej glowicy.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu