Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie do posiadaczy grzanej kierownicy zarówno tych z M-pakietem i jak i bez Mki.

U mnie w M kierownica po włączeniu grzania staje się szybko za ciepła i muszę grzanie wyłączać. Podobnie powiedział bym, że jest z fotelami - jak dla mnie I stopień grzania spokojnie wystarcza - II i III są już trochę za ciepłe.

Czy u Was kierownica też jest za ciepła do normalnej jazdy ? Czy można to jakoś wyregulować/zmniejszyć ?

Jako ciekawostkę podam, że kolega z GT3 tylko z normlaną grzaną kierownicą miał naprawdę fajne lekkie przyjemne grzanie.

Opublikowano
Potwierdzam, kiera (MPakiet) za bardzo się grzeje, lub za szybko, nigdy jeszcze nie włączałem na dłużej niż 5 min, co do foteli mam ustawione włączanie przy -5 i niżej, na 1 stopień i jest ok, ale wiadomo na fotel siadam w spodniach :mrgreen: a kierownicy dotykam gołymi rękami i mam wrażenie, że zaraz się za mocno nagrzej
Opublikowano
U mnie kierownica poczatkowo nagrzewa sie szybko dosc mocno ale po chwili temperatura jej sie obniza i jezdze na grzaniu nawet setki km z przyjemnym lekkim podgrzewaniem.
Opublikowano
U mnie kierownica poczatkowo nagrzewa sie szybko dosc mocno ale po chwili temperatura jej sie obniza i jezdze na grzaniu nawet setki km z przyjemnym lekkim podgrzewaniem.

Ale masz M Pakiet ? Bo podejrzewam, że w "normalnej" jest normalnie :D

Opublikowano
Kiera podgrzewa sie brutalnie szybko tak samo jak czasami fotele. Jak przetrwasz pierwsze 10min podgrzewania to jak auto nagrzeje sie w srodku to ogrzewanie kiery tez soe normuje i czasowo wlcza i wylacza dostosowujac sensownie temperature. Trzeba troche wyczekac i mowie tu o m pakoetowej.
Opublikowano
Kiera podgrzewa sie brutalnie szybko tak samo jak czasami fotele. Jak przetrwasz pierwsze 10min podgrzewania to jak auto nagrzeje sie w srodku to ogrzewanie kiery tez soe normuje i czasowo wlcza i wylacza dostosowujac sensownie temperature. Trzeba troche wyczekac i mowie tu o m pakoetowej.
Dla mnie to grzanie staje się po kilku minutach nieprzyjemne. Nie da się jakoś tego zmniejszyć? W normalnych kierownicach grzeje znacznie mniej i tam problemu dla mnie nie ma.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

tez bylbym zainteresowany jak kodowaniem zmniejszyc temperature

dla mie rowniez jest za ciepla

m pak

Opublikowano
U mnie szybko się nagrzewa i szybko wyłączam - jakoś nie widzę w tym problemu...
Ja widzę, bo wsiadając 5x w ciągu dnia do samochodu ciągle włączam i wyłączam kierownicę. To powinno działać w czasie zimnego dnia ciągle i tak działa w kierownicach nie M-kowych.

Opublikowano
U mnie szybko się nagrzewa i szybko wyłączam - jakoś nie widzę w tym problemu...
Ja widzę, bo wsiadając 5x w ciągu dnia do samochodu ciągle włączam i wyłączam kierownicę. To powinno działać w czasie zimnego dnia ciągle i tak działa w kierownicach nie M-kowych.

U mnie tak działa przy MPakiet co wsiadam do auta to włącza mi się grzanie kiery, oczywiście ustawiłem sobie włączanie automatyczne kiedy temp jest po niżej -5