Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukałem, szukałem i nie znalazłem. Jeśli jest taki wątek to proszę o zamknięcie tego.

Mam problem z tylną prawą lampą w poliftowej E61. Auto z 2009 roku, nie świeci led w lampie w błotniku i w klapie. W lewej wszystko działa ok. W prawej stop, wsteczny, kierunek, boczna obrysówka też działa ok. Nie działają tylko paski led. Czasami, i to jest najdziwniejsze, lekko świecą (wręcz ledwo smużą i migają) w błotniku. W klapie trupy. Gdyby te w błotniku nie dawały znaku życia to było by wiadomo, że same ledy. Niestety czasami coś z siebie dadzą i jednocześnie totalnymi trupami są te w klapie. Zaczęło się od nieświecących dwóch dolnych linii w błotniku, a później (w ciągu kilku dni) padła całość. Całość nastąpiła po ok 3 tygodniach od zakodowania poprzez Carly adapter migających hamulców w trakcie awaryjnego hamowania i wyłączenia tylnych świateł w trakcie jazdy na DRL. Myślałem ,że może coś za dużo wyłączyłem lub włączyłem. Po restorze niestety bez zmian.

Miał ktoś podobny problem lub wiecie co mogło paść?? Sprawdzałem napięcia i jest wszystko ok - prąd dochodzi zarówno do lampy w błotniku jak i do lampy w klapie.

Będę wdzięczny za każdą podpowiedź ;)