Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

]Witam BMW e61 520d 2006r. Czy ktoś już przerabiał taki problem. W deszczowy dzień pojawiło się 5 błędów po czym zaraz zniknęły. Natomiast parę dni później w mroźny dzień -7 (wspominam o pogodzie z uwagi na to , że może zalało jakieś przekazniki ) pojawiły się ponownie . Samochód nie ma mocy , po puszczeniu pedału gazu samochód 1-2 sekundy nie reaguję dalej się rozpędza , nie działa ESP,ASR. Kasowanie błędów nic nie pomogło natomiast mechanik stwierdził , że nie działa wentylator i sterownik świec zarowych . Moje pytanie jest takie czy mogło się tyle rzeczy naraz zepsuć czy odpowiada za to jakiś sterownik i czy ten wentylator może mieć z tym coś wspólnego? W bagażniku nie ma wody , przekaźniki pod szyba sprawdzone i suche. Proszę o pomoc

Engine fault! Reducet Power

ELV engaged! Move steering wheel

DBC failure! Drive moderately

Drive control system! Drive moderately

Start asisstant inactive!

Opublikowano
Nie bardzo mogę znaleźć na forum , więc jak by ktoś mógł to proszę o link do tego tematu.A gdzie znajduje się ten sterownik? To ten w bagażniku pod kołem ?
Opublikowano
Patrzac na auto z przodu lewe podszybie pod filtrem kabinowym biała skrzynka.Tam jest sterownik silnika.Sprawdz wtyczki mogą mieć wilgoć ,u mnie tak było.
Opublikowano
Mechanik zaglądał tam i mówił, ze jest sucho. Ale może nie rozpiął sterownika i nie zaglądał do pionów czy są wilgotne. Może zrobić to jeszcze raz i nagrzewnica podgrzać ? Czy szukać dalej w innych miejscach?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.