Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukałem wcześniej czegoś podobnego na forum ale nie znalazłem. Mój problem wyglada następująco. Jechałem dzisiaj do pracy i w pewnym momencie poculem dziwny zapach spalenizny i kiedy podjechałem pod prace zobaczyłem dym wydobywający się spod maski. Kiedy otworzyłem maskę poczułem zapach spalonej gumy i spory wyciek płynu chyba oleju ale mogę się mylić bo miał bordowa barwę. Smród gumy, wyciek oleju i dym wydobywał się z lewej strony silnika. Maila ktoś kiedyś podobny problem?? Auto BMW 118i, 143KM, 2009r

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z lewej? A nie prawej (po stronie pasażera)? Wyciek spod pompy vacum lub pokrywy zaworów, leci na kolektor wydechowy i stąd ten smród.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
zależy z której strony się patrzy ale tak po stronie pasażera. Dzięki za info będę to sprawdzał. Jakieś są mniej więcej koszty takiej naprawy i co mogła ja spowodować? Sorka za tyle pytań ale z mechaniki jestem zielony a chciałbym zrozumieć problem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie zależy, strona auta jest zawsze ta sama. Koszt? Uszczelki to koszt 70-150,- a robocizna zależy od tego komu go dasz, czy paprokowi (albo pasjonatowi..), który zrobi to za 100,- i będzie dalej ciekło czy komuś kto poświęci temu więcej czasu i będzie to zrobione prawidłowo. Ja osobiście rąk bym nie brudził za 100,- ale jak kto lubi.

O-ring pompy vacum 11667576823.

Uszczelka pokrywy zaworów 11127555738.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.