Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Dzisiaj jak wysiadałem z auta zauważyłem dziwną sytuację. Otwierając przednie drzwi (nieważne czy kierowca czy pasażer) szyba w otwieranych drzwiach delikatnie się opuszcza, a po zamknięciu domyka. Auto mam od 5 lat to i nigdy wcześniej się tak nie działo. Co może być przyczyną? Nie dziwne by było, gdyby to byla coupe albo cabrio. Ale żeby takie cyrki w sedanie się działy :duh: pozdro
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ktoś musiał podmienić Ci moduł komfortu :roll: przekoduj pod auto i będzie wyleczony.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Kurde, ale dziwna sprawa strasznie. Nikt nie miał dostępu do samochodu, by to zrobić. A stało się to podczas jazdy jak wsiadałem do auta to było tak jak bóg przykazał, wysiadając zaczęły się opuszczać i domykać :mrgreen:

Maniek a jest może jakiś poradnik na forum jak to zrobić? Bo ja jestem narazie na etapie kasowania błędów w INPIE :roll: i nie mam pojęcia jak się do tego zabrać.

Dzięki za odp i pozdro.

Opublikowano

Kurde, ale dziwna sprawa strasznie. Nikt nie miał dostępu do samochodu, by to zrobić. A stało się to podczas jazdy jak wsiadałem do auta to było tak jak bóg przykazał, wysiadając zaczęły się opuszczać i domykać :mrgreen:

Maniek a jest może jakiś poradnik na forum jak to zrobić? Bo ja jestem narazie na etapie kasowania błędów w INPIE :roll: i nie mam pojęcia jak się do tego zabrać.

Dzięki za odp i pozdro.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gdzieś ostatnio to opisywałem. Ncs, łączysz się, wybierasz gm5 (moduł komfortu), sg codieren, wykonaj. Piszę z głowy, na pewno znajdziesz jakiś poradnik jak będziesz miał problem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Dzięki Maniek. Jak śnieg przestanie sypać to będę sie przygotowywał do operacji, bo narazie to nie ma opcji wyjścia z lapkiem na dwór.

Swoją drogą bardzo dziwne rzeczy ostatnio dzieją się z autem... Tydzien temu pilot sam mi się rozkodował, wymieniałem baterie i myślałem, że to była wina, bo po wymianie dało się zakodować. Starą baterię sprawdziłem dzisiaj z ciekawości miernikiem to normalnie pokazywało ponad 3V, czyli jakby była dalej dobra. A w tym tygodniu ten moduł komfortu się rozprogramował... Powoli już zaczynam mieć dość e46 :mrgreen: :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Baterię sprawdza się po obciążeniem, czyli w momencie naciskania przycisku.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sorry za odgrzebanie starego tematu. Po miesiącu jakoś zabrałem się do kodowania tych szyb i jakimś cudem udało się już wszystko działa prawidłowo, dzięki za pomoc.

Chciałem też przy okazji zrobić by kierunki migały podczas otwierania lub zamykania samochodu. Ustawiłem tak:

DWA
aktiv

ALARM_OPT_WARNBLINKER
aktiv

QUIT_OPT_ENTSCH
aktiv

QUIT_OPT_SCHAERF
aktiv

Zapisałem jako .MAN wgrałem do folderu WORK i dałem Execute job. Kodowanie zakończyło się sukcesem, jednak kierunki nie migały. Odłączyłem, podłączyłem ponownie wygenerowałem te pliki z NCS i edytowałem ponownie plik bodajże z rozszerzeniem .TRC i o dziwo były domyślne ustawienia. Zmieniłem znowu by wyżej wymienionych pozycjach było aktiv, zapisałem jako .MAN wrzuciłem znowu do WORK execute job i dalej nie mrugały przy zamykaniu i odpalaniu. Próbowałem zmienić też w NCS Dummy i dalej zero reakcji, próbowałem kilka razy i po zczytywaniu plików z GM5 dalej niektore pozycje mialy not akctiv. Jak to ogarnąć pozdro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zapewne zły profil wybierasz albo masz go niepoprawnie skonfigurowanego.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Dzięki maniek jak zawsze miałeś rację :) :) profil był źle skonfigurowany, zakodowałem od nowa i już kieruneczki migają. Dzięki za pomoc.