Skocz do zawartości

co sadzicie o tych sprezynach obnizejacych 35mm?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
sprezyny do bmw e38 firma "FINTEC" czy ktos slyszal o tej firmie :jawdrop:

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano

sa%20na%20niemieckim%5Bb%5D%20ebay.de%5B/b%5D

Opublikowano

hm, nawet tanie

ale to sa na przod czy tyl? i czy takie same sa do wersji z edc i bez??

bo ja nie kumam niemieckiego w ogole

moze bym sobie sprawil, pewnie maja certyfikat tuv wiec chyba sa ok

z tym ze tam na ebay sa -40mm a to chyba juz dosyc extremalnie no nie?

przy moich 19 calowych felgach i oponach 45 moze bedzie walic o nadkole?

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

witam :D

powiem tak,ze odwiedzilem wczoraj ta stronke "fintec" i z tego co przeczytalem jest to firma dosc dobra i jest jakis czas na rynku.Jesli chodzi o te sprezyny to ty znalazles tylko na przod ale ja dogaduje sie z gosciem zeby sprzedal mi komplet za 130euro 35mm

tylko mam obawy czy to glupio nie bedzie wygladac bo w tej chwili mzm przod wyzszy od tylu ... niestety nie ma takiego zestawu 40mm przod i 35mm tyl :cry2:

pytalem sie tez jakie one sa jesli chodzi o komfort -wiec facet gada ,ze sa ok nic na komforcie przy takiej 35mm obnizeniu sie nie traci moze troszke jest sztywniejszy,ale przeciez on nie zna polskich drog...

ja chyba zaryzykuje :cool2:

a jesli chodzi o to czy do ciebie wejda 40mm :cool2: spokojnie ,kolega ma 20" i 55mm obnizony..z regulacia do 75mm.. :D ja chyba do siebie tez zaloze 19" ,20" albo 21" jak bog da w promocji.. :cool2: sprzedawca napisal ,ze sa takze do wersji z edc...maja tuv

a swoja droga to czy do wymiany sprezyn potrzeba czegos jeszcze np jakis gum itp..

Opublikowano
a mam jescze jedno pytanko :P do marcina 978-jak ci sie jezdzi na tych 19"??? jakie masz tam oponki i jakiej marki sa opony? :D

Opublikowano

czyli jeszcze raz mi powiedz,

te sprezyny obnizaja o 35 mm i przod i tyl?

na ebayu sa -40mm

http://cgi.ebay.de/Fintec-40mm-nur-VA-BMW-7er-E38-1_W0QQitemZ250022887866QQihZ015QQcategoryZ44145QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

ja mam opony od e65, czyli 245x45x19 oraz 275x40x19

jest duzo opony, takze jezdzi sie naprawde pewnie,

i to jest tak jakby miec w e34 felgi 17 z oponami 235x45x17, a to dla e34 w sumie standart

u mnie jest nawet wiekszy profil bo ja mam 245 z przodu i 275 z tylu

a w e34 sa zwykle 235x45x17 i 255x40x17 z tylu

wiec jak zalozysz te opony 19stki to bedziesz mial mniej wiecej tak jakbys mial 17stki w e34, oczywiscie bedzie lepiej to zawieszenie lepiej to jeszcze wytlumi i komfort jest duzo wiekszy :) mialem e34 na takich felgach i gumach to cos o tym wiem

jest tylko maly minusik, bo te opony podwyzszaja wyzej auto o 1cm

bo maja o 2cm wieksza srednice niz opony stadardowe 16

ale za to masz duzo opony i jezdzi sie pewnie, mozna obnizyc i bedzie nizej niz standardowo :)

a jak to wyglada zobacz tutaj

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=32327

opony mam nowe, falken kierunkowe i jezdzi sie bardzo dobrze

wczesniej pozalowalem na oponach i kupilem dobre uzywki za 400zl sztuka

to teraz widze ze to byla tragedia, bardzo glosne i buczaly, tzn huczaly

te sa bardzo cichutkie, takze polecam

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

wyglada pieknie :cool2: :cool2: :cool2:

jesli chodzi o te sprezyny to targuje sie z nim o taki wlasnie komplet 35mm za taka wlasnie kase ,jak wypali to dam znac,na ebay ma tylko tyl,ale moze zalatwi przod.A skad taka cena?

zobacz sobie ta str " fintec " i sa tam ceny komplet takich sprezyn jesli dobrze pamietam to 200euro,wiec laski on nie robi..jak chce to za 130 komplet kupie jak nie to nie..

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
wiec powiem krotko jestem bardzo zadowolony ..kupilem te sprezyny"fintec"-35mm i nic sie nie zmienilo jesli chodzi o komfort..moze troszke troszke twardsze ale prawie nie odczuwalne ..co prawda narazie mam 16 felgi ale naprawde nic sie nie zmienilo poza wygladem..kola sa okolo 1cm od blotnika..za te pieniadze polecam-125euro=polecam..