Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów,

Proszę o radę co może być z moim kierunkiem.

Sprawa wygląda tak że gdy załączam kierunki w lewo i chwilę działąją wszystkie, lecz po chwili wszystkie zaczynają mrugać szybciej i wtedy wyskakuje błąd swiateł przy zegarach. Zatrzymując się zawsze odkrywam że tylni lewy kierunek nie działa. Czasem wystarczy poprostu puknąc w lampę i prykaśny kierunek doznaje samoozdrowienia.

Przeczysciłem styki mechanicznie, contact cleaner też poszedł w ruch, sprawdziłęm wizualnie kable w tymże rejonie tylniej lampy, wymieniłem żarówkę sądząc że to ona może być winna-niestety problem nawraca jak bumerang.

Czy jest gdzieś jakiś zimny lut bądz newralgiczne miejsce na wiązce gdzie następuje uszkodzenie?

Proszę Was bardzo o jakieś sugestie. Może ktoś borykał się z podobnym problemem?

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Opublikowano
Kolego sam sobie odpowiedziałeś gdzie leży przyczyna problemu. Skoro pukasz w lampe i działa, to tam tkwi problem. Po za wyczyszczeniem samej kostki podłączeniowej do lampy sprawdź styki samej żarówki w gnieździe, chodź jest zabezpieczona to mogło dojść do korozji, lub są luzy i brakuje prądu, wykluczam brak masy bo reszta działa. Miernik w ręce i sprawdzam działanie zasilania na kostce gdy migacz nie działa, wtedy można wykluczyć instalację bo żadnych newraligcznych punktów tam nie ma po za pionem na module i pinami we wtyczce plus gniazdo samej żarówki.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wypalone styki i brak masy to częsta przypadłość tego modelu, tak też na pewno jest w Twoim aucie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.