Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.zaobserwowałem u siebie w aucie że po zgaszeniu silnika coś pod maską dość głośno bzyczy przez kilka minut potem cuchnie i po około 5 minutach cichnie,odgłos wydaje się dochodzić z przodu silnika tuż pod plastikową pokrywą,powraca też zaraz po włączeniu zapłonu.Czy też tak macie w silnikach benzynowych?Co to jest?
Opublikowano
Ja mam identyczny silnik też f25 i nic takiego nie słychać. Gaszę i jest cisza. Z resztą mam ten silnik w 640i miałem w F10 i nic takiego nie było.
Opublikowano
dzięki za odpowiedz.Też mi się wydaje że nie było tego na początku i pojawiło się nie dawno,pojęcia nie mam co to może być,na kompie błędów brak
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Tak dokładnie pompa wody,myślałem że się kończy , podstawiłem na kompa specą od bmw,stwierdzili że pompa w dobrej kondycji(podobno jak się kończy to wychodzi to na kompie) wszystko ok.Mówią by się nie przejmować,jeżdżę z tym już parę miesięcy i wszystko gra.Może spowodowane to jest niższą temperaturą otoczenia i pompa robi dodatkowy obieg wody? tak tylko przypuszczam,auto jezdzi błędów brak,więc się przestałem tym zajmować.