Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie przepraszam za kolejny temat o tym problemie, lecz nie znalazłem sensownej odpowiedzi.

Sprawa wygląda następująco, auto świeże 2 miesiąc. Pokazała się para/krople w lampie lewej, druga w porządku.

Zrobiłem zabieg suszenia lampy, otworzyłem klapkę od świateł z tyłu ( ukazało mi się urwane jedno ucho od mocowania i klapka nie przylega dokładnie), następnie osuszyłem lampę od zewnątrz, zostawiłem auto w garażu na noc z otwartą klapką. Po wyjechaniu z garażu i problem wrócił.

Drugie podejście i otworzenie wszystkich klapek z tyłu, przez otwór kierunkowskazu za pomocą rurki, wtłaczałem ciepłe powietrze i w ten sposób osuszyłem lampę drugi raz, potem przewiałem ją zimnym suchym powietrzem, aby wygonić wilgoć, auto w garażu stało z 4 dni. Klapkę z urwanym uchem zabezpieczyłem trytyrytką, ładnie spiąłem i docisnąłem na uszczelce, więc klapki szczelne. Problem wrócił....

Co robię nie tak. Do odpowietrznika nie mam dostępu, bo jest on podobno za kierunkowskazem, więc muszę ściągać zderzak i lampę. Co zaradzić???

Nie chcę wiercić otworu w lampię. Może zna ktoś zakład w Białymstoku, który ogarnie temat?

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano
Tez walczylem z tym problemem dlugi czas.Wyjalem lampe wrzucilem do piekarnika na pare min w temperaturze 50.Odpowetrznik przeczyscilem,wsadzilem gabke.Niestety zaraz problem powrocil.Postawilem auto na sloncu wlaczylem dlugie i odchylilem klapke.Na razie jest w miare ok.Czasami delikatnie paruje jak jest wilgotno.Niestety te lampy tak maja:).Mam xenon przedlift.
Opublikowano
Dzięki za podpowiedzi. Też uważam, że odpowiedź w tylu ten typ tak ma jest bez sensu. Prawa lampa nie paruje, a lewą wodą zalewa... Czyli nie do końca. Prawa czasami zajdzie mi parą delikatnie, ale zaraz jakoś to ucieka, czyli odpowietrzniki działają. Chłopaki i Panie, teraz zabije wam ćwieka i serio proszę o coś rozsądnego... Wiem jak to wygląda, ale gdzie to jest? ODPOWIETRZNIK w tej lampie... Zkw bmw e91 2010 rok, polift. Szukałem w internecie tego tematu, oglądałem aukcje ze zdjęciami z tyłu, za cholere nie wiem gdzie to jest i jak to się prezentuje, gdzie ta gąbeczka jest itp. Ludzie pisali, że nad kierunkiem, ale gdzie???? Da się do tego dojść bez wyjęcia lampy? czy nie ma szans? Przez wlot w nadkolu? I czy ktoś ma jakiś tutorial jak wyciągnąć lampę?