Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Orientuje się ktoś może, czy audio z F30 podejdzie na zasadzie P&P do E91?

Jakimś cudem siadły mi głośniki (albo grają na pół gwizdka, albo ''pierdzą''), a mam okazyjnie do kupienia kompletne audio z F30 tylko nie mam pewności co do montażu, a wolałbym uniknąć przeróbek i problemów z radiem.

Mam nadzieję także, że jest lepsze od mojego (standard z dużą navi)

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam

Orientuje się ktoś może, czy audio z F30 podejdzie na zasadzie P&P do E91?

Jakimś cudem siadły mi głośniki (albo grają na pół gwizdka, albo ''pierdzą''), a mam okazyjnie do kupienia kompletne audio z F30 tylko nie mam pewności co do montażu, a wolałbym uniknąć przeróbek i problemów z radiem.

Mam nadzieję także, że jest lepsze od mojego (standard z dużą navi)

Pozdrawiam

Zależy jakie z F30 i do jakiego z E91.

Generalnie moim zdaniem te z E91 są lepiej wykonane i lepsze jakościowo.

Lepiej grać nie będzie na 100%.

Opublikowano

Zatem co polecasz w miejsce fabrycznego audio? Nie chce mi się bawić w dokładanie wzmacniacza, czy skrzyni do bagażnika.

Widziałem zestawy Hertz'a za 300zł za np przednie i 300 za pod fotel + dystanse i wyciszenie chociaż przednich drzwi to mogę dać tylko czy ma to w ogóle sens?

Sprawdzałem co ''pierdzi'' i okazuje się, że tylko przednie w drzwiach i pod fotelami niszczą uszy przy głośnym słuchaniu jak dojdzie jakikolwiek bas.

https://youtu.be/2F8JE_Sw29o

Na załączonym filmiku to słychać. Tylne w drzwiach grają ok i pomimo przełączenia na tylne to przednie i tak lekko grają i ''pierdzą''. Kolega powiedział mi, że pierdzenie to nie zawsze wina głośników, a czasem za małej mocy wzmacniacza.

Co sądzicie o tym? i najważniejsze co z tym zrobić?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zatem co polecasz w miejsce fabrycznego audio? Nie chce mi się bawić w dokładanie wzmacniacza, czy skrzyni do bagażnika.

Widziałem zestawy Hertz'a za 300zł za np przednie i 300 za pod fotel + dystanse i wyciszenie chociaż przednich drzwi to mogę dać tylko czy ma to w ogóle sens?

Sprawdzałem co ''pierdzi'' i okazuje się, że tylko przednie w drzwiach i pod fotelami niszczą uszy przy głośnym słuchaniu jak dojdzie jakikolwiek bas.

https://youtu.be/2F8JE_Sw29o

Na załączonym filmiku to słychać. Tylne w drzwiach grają ok i pomimo przełączenia na tylne to przednie i tak lekko grają i ''pierdzą''. Kolega powiedział mi, że pierdzenie to nie zawsze wina głośników, a czasem za małej mocy wzmacniacza.

Co sądzicie o tym? i najważniejsze co z tym zrobić?

Kolega ma racje.

Jeśli coś jest dobre, to przeważnie kosztuje więcej.

Wstaw sobie Logic7 całe z E91. Chyba za około 1000zł uda się całość zrobić jeśli ogarniesz sam, albo jakiś kolega Ci pomoże.

Opublikowano

Do E9x są po prawie 2000. Taniej jest z serii E6x ale czy nie będzie problemów z montażem?

Dodatkowo wzmacniacz chyba musi być mocniejszy i nie trzeba czasem zmieniać nic w inpie, żeby to grało jak w fabrycznym L7?