Skocz do zawartości

[E39] Wymiana siedziska i oparcia w fotelach.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam u siebie elektryczne pompowane skóry bez łamania. Czy mogę kupić fotele od wersji manualnej i przełożyć sobie same siedziska i oparcia czy tam są zupełnie inne mocowania niż w fotelu elektrycznym? Druga sprawa pompowanie- ono jest jakoś zamocowane pomiędzy skórą a gąbką czy jest za całym oparciem na szkielecie fotela?

Opublikowano

Pompowanie mocowane jest do stelaża. Dopiero na nie idzie gąbka z tapicerką więc spokojnie możesz działać.

Jeśli mówiąc o przekładce masz na myśli przełożenie tapicerki z gąbką to możesz bo nie ma różnic elektryczne - bez.

Różnice są w rodzajach foteli i tapicerka z jednego nie pasuje do innych.

Krótko mówiąc jeśli masz sporty to kup tapicerkę ze sportów.

BMW E39 520i - tomtom1994

SPRZEDAM CZĘŚCI E39 <--- klik

http://images.chomikuj.pl/button/tomtom1994.gif <<<----- Folder BMW - hasło BMW

Znajdziesz tam różne przydatne pliki dotyczące BMW, softy, mapy i instrukcje obsługi.

Opublikowano
Dzięki za konkretną odpowiedź. A orientujesz się może jak montuje się uchwyt do apteczki w fotelach komfortowych? Zaglądałem tam od spodu i nie widzę żadnych otworów w stelażu. Druga sprawa z gaśnicą- jak wyglądało jej mocowanie? Jest ono w ogóle gdziekolwiek do kupienia? Wbijałem Vin do bmwstore i nie mogę nigdzie w tych schematach znaleźć tego uchwytu.
Opublikowano

Apteczkę przykręcasz do stelaża. Otwory są na pewno, tylko że ukryte pod tapicerką. Zakładając stelaż musisz naciąć skórę i normalnie przykręcisz. Robiłem tak u siebie więc sprawdzone.

Gaśnica ze stelażem też jest do kupienia. Widziałem kiedyś na allegro. Montaż analogiczny.

BMW E39 520i - tomtom1994

SPRZEDAM CZĘŚCI E39 <--- klik

http://images.chomikuj.pl/button/tomtom1994.gif <<<----- Folder BMW - hasło BMW

Znajdziesz tam różne przydatne pliki dotyczące BMW, softy, mapy i instrukcje obsługi.