Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam BMW E61 170kW 530xd i nie mogę go odpalić. Odpala za 2 razem ale gaśnie max po 2s. Potem znowu 1 kręcę i nic, po chwili 2 raz kręce i odpala na 2s. Wcześniej zdarzało się to, ale po kilku próbach odpalał i było ok. Wymieniłem olej silnikowy z filtrem, akumulator a nawet pompę paliwa z filtrem i problem nie ustał. Odkręciłem odmę i nic się nie zmienia. Bezpieczniki ok. Nie mam już pojęcia co się dzieje. Macie jakieś pomysły a może mieliście taką sytuację. PROSZĘ POMÓŻCIE!!!!
Opublikowano
Miałem tak w Renault i tam nawet serwis nie znalazł przyczyny. Znalazłem ją sam - jeden z kilku grubych kabli masowych przykręcanych do budy miał luz. Po dokręceniu, auto odpalało normalnie. Sprawdź masy :cool2: Ewentualnie immobiliser?
Opublikowano
Musimy mieć jakis trop.... bo możliwych przyczyn jest zaaaa duzo. Osobiście obstawiam ze padł jakiś wtryskiwacz.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.