Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem posiadaczem BMW 520i e60 2004r. Problem w moim aucie polega na tym ze auto rozladowuje akumulator, potrzebuje na to okolo 8 godzin. Sprawdzalem z elektronikiem pobor pradu w spoczynku wynosi 0,06A, ladowanie jest, akumulator nowy 100ah. Mial ktos podobny problem? Prosze o pomoc.

Opublikowano
Ja zostawiłbym ten miernik na 8 godzin, zmierzył bym nie tylko napięcie ładowania ale i natężenie. Sprawdziłbym akumulator - bo nowy nie oznacza ze dobry. Jeżeli nie ucieka w samochodzie to może się dziad rozładowuje sam?
Opublikowano
Jak akumulator ma jakąś trefną celę to sam z siebie będzie gubił prąd. Niekoniecznie to wina auta. Przerabiałem z nową żółtą optimą w nissanie patrolu. Akumulator odłączyłem całkowicie i rano sprawdziłem jego voltarz - był prawie martwy.
Opublikowano
Najciekawsze jest to ze to jest trzeci akumulator dwa poprzednie faktycznie byly uszkodzone. Sprobuje z tym 8 godzinnym sprawdzeniem dzieki za podpowiedz.