Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie.słyszałem że silnik omegi 2,5td i bmw 525 tds są to te same,więc taki kupiłem.po włożeniu okazuje się że kolektor ssący ma inaczej zamontowane sruby.Czy jak założe kolektor od omegi wszystko będzie grało?Moje bmw jest z 98 roku
Pozdrawiam aris
Opublikowano

Generalnie caly blok silnika i bebechy sa od BMW ale Omega ma inny osprzet w tym i inny kolektor :

Teraz tak patrze dopiero, i zastanawiam sie... wsadziles motor z Omegi do E39 ????? :shock:

Jesli dobrze pamietam to w E39 byl juz inny motor, jedynie E34 mialo taki jak Omega.

Opublikowano
Jesli dobrze pamietam to w E39 byl juz inny motor, jedynie E34 mialo taki jak Omega.

Raczej Omaga miała taki, jak e34.

W e39 jest plastikowy kolektor dolotowy.

Pzdr,

Opublikowano
No to zostałem nabrany.To fakt że mój kolektor jest plastikowy,a teraz ma mi dosłać od omegi metalowy.Mój błąd,mogłem sprawdzić ,mimo że mnie zapewniano że to jest ten sam silnik .Zastanawiam się tylko czy jak zamontuję ten metalowy kolektor to czy będzie to wszystko razem chodziło.
Pozdrawiam aris