Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jakieś 2tyg. temu zakupiłem bmw e46 320 170km benzyna. Od miejsca zakupu przejechałem 300km następnie auto stało jakieś 3-4 dni bez używania, jedynie raz dziennie odpaliłem na chwilę i to wszystko. Po tych 3-4 dniach ruszyłem, na wstępie pokazała mi się kontrolka od płynu chłodniczego. Przejechałem może z 5km zaparkowałem na pierwszym lepszym parkingu i zobaczyłem, że lekko dym wylatuje z pod maski. Od razu zgasiłem silnik, odczekałem 2/3min i dym przestał lecieć. Sprawdziłem stan płynu chłodniczego okazało się, że praktycznie wgl go nie było. Po około 1h wlałem płyn chłodniczy na maxa. Przejechałem teraz jakieś 300/350km i z poziomu max płynu jest prawie max, troszkę ubyło i tutaj moje pytanie co może być nie tak? i czy mogę używać w takim stanie auta? do mechanika najszybciej udam się dopiero po świętach.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak to co może być? Masz nieszczelność w układzie chłodzenia, trzeba zlokalizować miejsce wycieku, naprawić i wtedy jeździć, ponieważ to może doprowadzić do przegrzania silnika.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

I co za tym idzie, okaże sie ze uszczelke będziesz musial robić pod głowicą bo jeździsz z nieszczelnoscia maniek dobrze radzi szukaj nieszczelności usun usterkę i dopiero jeździć.

Jak stało się to po zakupie to podejrzewam że sprzedający wiedział o problemie i się to po prostu pozbył.... Zastanawia mnie co jeszcze się okaże.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
W tym tygodniu od razu po świętach jadę do mechanika, dam znać co jest nie tak, może przyda się dla kogoś innego odpowiedź
Opublikowano
Każdy mechanik w pobliżu niestety dopiero po nowym roku wraca więc z autem będę musiał poczekać. Dodatkowo dzisiaj musiałem przestawić auto z parkingu, zobaczyłem że w miejscu gdzie stało auto jest mała plama i to dosyć świeża jeszcze jakby co jakiś czas kapało, może zbiorniczek uszkodzony?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.