Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Podczas pierwszej zabawy z inpą chciałem zmienić ustawienia navi i wyświetlił się komunikat: "Software laden erforderlich! Bitte legen sie eine geeignete software-cd ein." Radio działa lecz na ekranie jest ten komunikat i nie da się wyjść z tego. Próbowałem zgrać softa v27 bez skutku. Nagrałem w Img Burn zarówno na dvd jak i cd obraz płyty i włożyłem do czytnika nic się nie dzieje. Odłączałem też bezpieczniki od razia i wypinałem wtyczkę, dalej to samo. Jest ktoś w stanie pomóc?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Usunąłeś soft z navi trzeba wgrać odpowiedni. Ściągnij, nagraj na DVD i powinno być ok. Poszukaj w dziale navi softu do twojej navi. Masz tam mk2? To nie czyta DVD.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co masz napisane na napędzie gdzie wkładasz mapy i aktualizacje softu? CD czy DVD. Znajdzna necie jak wygląda twój ekran, albo wrzuć fotę swojego. Ja mam MK4, czyli napęd DVD w bagażniku, ale ona nie jest monochromatyczna tylko full color:)
Opublikowano

Czytnik MK4 bo jest napisane DVD, nawi strzałkowa. Dziwne, że nie czyta mi żadnej płyty, zastanawiam się czy napęd jest sprawny, coś tam słychać, cały czas pali się czerwona lampka (nie miga)

http://content31-foto.inbox.lv/albums/n/normundiinii/26-07-2014/ll-001_3.sized.jpg?1406653732

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tu poczytaj.

http://e46forum.pl/mala-navi-aktualizacja-12859-10

No może być że laser jest zajechany. Spróbuj płyty czyszczącej albo rozbierz napęd i ręcznie wyczyść. Ja do swojego kupiłem nowy napęd jak przestał czytać płyty. To masz coś kombinowane że do tego ekranu masz mk4 z tego co się orientuje.